Un viitor fără combustibili fosili

Planeta este plină de resurse și oportunități abundente, făcând posibilă trăirea într-o societate civilizată și ecologică. După atât de mulți ani de distrugere în atmosferă, lucrurile se îndreaptă într-o direcție drastică și observăm o scădere a aprovizionării cu cele mai fiabile surse de energie, combustibili fosili.

Deci, ce se va întâmpla când combustibilii fosili sunt prea grei sau dăunători? Noi, ființele umane, va trebui să reevaluăm modul în care trăim și să ne îndreptăm spre o nouă direcție. Revenirea la surse alternative de energie care sunt regenerabile și durabile este esențială pentru a primi energia pe care o dorim și pentru a ne ajuta să readucem planeta în echilibru.

Acest lucru nu înseamnă că va trebui să trăim ca niște oameni de peșteră, datorită tehnologiei avansate pe care o avem astăzi și cercetării extinse, cu eforturi potrivite, sunt posibile soluții bune.

Este doar o chestiune de timp până când combustibilii fosili sunt epuizați

Ne-am bazat pe combustibilii fosili pentru atât de mult din existența noastră încât ne-am obișnuit să avem ceea ce dorim și ori de câte ori o dorim fără să ne gândim de două ori la consecințele acțiunilor noastre.

Combustibilii fosili nu vor dura pentru totdeauna. Combustibilii fosili provin de la plante și animale care au trăit acum 200 de milioane de ani și au fost create prin combinarea acestor plante și a animalelor care au murit și au fost acoperite cu murdărie.

Combinația dintre greutatea tuturor microorganismele care descompun conținutul și căldura de sub pământ le-au transformat în ceea ce am folosit pentru a ne alimenta energia. Este incredibil modul în care planeta este plină de resurse pentru noi, însă este evident că acești carburanți nu se vor reface în 5 ani sau chiar în 50 de ani. Va dura mult mai mult și prea mult pentru a aștepta.

Aprovizionarea nu este în măsură să se potrivească cu cererea de energie din zilele noastre.

Există o mulțime de dezbateri despre momentul în care se vor epuiza exact gazele naturale, petrolul și cărbunele. Se spune că vom epuiza petrolul și gazele naturale în următorii 50 de ani, în timp ce cărbunele se va epuiza peste un secol, fiind ultimul combustibil fosil care va fi epuizat. Asta nu înseamnă că ar trebui să ne bazăm pe cărbune, deoarece procesul de extracție a cărbunelui provoacă prea multă daună mediului înconjurător.

Comunitatea minților

Tranziția de la o sursă de energie la alta a durat întotdeauna mult timp; a durat 50 de ani pentru ca cărbunele să depășească lemnul și încă 50 de ani pentru ca petrolul să depășească cărbunele.

Realizarea unei conversii la resurse alternative și regenerabile poate fi dificilă și se confruntă cu unele provocări chiar acum, dar avem capacitatea de a adapta și de a îmbunătăți aceste sisteme pentru a găsi soluții globale.

În timpul acestei schimbări, va trebui să ne regândim obiceiurile de consum. Există oameni din întreaga lume care fac deja această transformare. Când vine vorba de schimbarea obiceiurilor în orice aspect, poate fi dificil, dar nu este imposibil.