Tot ce trebuie să știți despre pământ și știința mediului

Știința mediului este, în esență, un domeniu interdisciplinar care analizează științele fizice, informaționale și biologice (inclusiv fizica, zoologia, chimia, biologia, ecologia, geografia fizică, știința solului, știința plantelor, mineralogia, științele atmosferice și oceanografia) soluții la problemele de mediu. Astăzi, oferă o abordare cantitativă, interdisciplinară și integrată în studierea sistemelor de mediu.

Știința mediului ne oferă o imagine de ansamblu asupra modului în care știința afectează mediul în care trăim. Se concentrează asupra interacțiunilor dintre Pământ, aer și organisme vii, precum și relațiile interdependente și dinamice dintre cele patru componente menționate mai sus.

Oamenii de știință care studiază pe pământ și știința mediului țin cont de modul în care aceste relații diferite afectează mediul nostru și îl schimbă la intervale variate de timp. Pentru a face acest lucru, ele combină modele, metode de cunoaștere culese din fizică, biologie, chimie și geologie. Ei efectuează cercetări pentru a controla, identifica și elimina pericolele care perturbă echilibrul ecologic și afectează viața organismelor vii. Unii cercetători de mediu se ocupă, de asemenea, de problemele de mediu care afectează sănătatea umană.

Geologii, pe de altă parte, încearcă să înțeleagă istoria planetei noastre. Ei încearcă să prevadă modul în care procesele și evenimentele din trecut pot influența viitorul pământului și al creaturilor sale.

Componente ale științei mediului:

Ecologia – Ecologia este în esență studiul modului în care organismele interacționează între ele și cu mediul. Ecologiștii investighează legătura dintre organisme și caracteristicile fizice ale mediului, de exemplu concentrarea unui produs chimic. De asemenea, s-ar putea investiga legătura dintre două populații de organisme multiple printr-o relație competitivă sau simbiotică.

Stiințele atmosferei – științele atmosferei se concentrează întotdeauna asupra atmosferei pământului, cu un accent suplimentar pe interrelația științelor atmosferice cu alte câteva sisteme. Stiințele atmosferice includ studii de cercetare privind gazele cu efect de seră, meteorologia, propagarea sunetului, poluarea sonoră și poluarea luminoasă.

Geoștiința – Geoștiința include în principal geologie de mediu, fenomene vulcanice, evoluția crustei pământului și știința solului a mediului nostru. În unele sisteme de clasificare, geoștiințele includ și oceanografia și hidrologia.

Chimia mediului – Chimia mediului nu este altceva decât studiul modificărilor chimice ale mediului. Principalele domenii ale acestui studiu sunt poluarea apei și contaminarea solului.

Aceasta a fost vorba despre științele mediului și despre necesitatea lor pe pământ.