Titan sau Vitan? Premier Imobiliare ne marturiseste care sunt preferintele bucurestenilor din sectorul 3

Piata imobiliara din Bucuresti a fost asaltata de numeroase fluctuatii in decursul ultimului deceniu. Cresterea economica rapida, disponibilitatea statului de a finanta partial achizitionarea unui apartament disponibil in zona de Sud, dar si ofertele ansamblurilor rezidentiale i-au facut pe multi tineri sa priveasca favorabil o investitie imobiliara.

Care sunt diferitele considerente atunci cand un cumparator alege zona Vitan? Premier Imobiliare sugereaza ca exista o schimbare in mentalitatea celor care doresc sa se mute in Sectorul 3.

Potrivit Premier Imobiliare, agentia imobiliara numarul 1 in zona de Sud a Capitalei, bucurestenii prefera sa se mute in Sectorul 3 gratie investitiilor efectuate de munincipalitati in acest areal. Acest lucru poate fi considerat o schimbare de paradigma in ceea ce priveste psihologia cumparatorilor de imobile, tinand cont ca acest aspect se reliefeaza in fata motivatiei aplecate asupra pretului sau amplasamentului in care se afla imobilul.Nu cu mult timp in urma, bucurestenii au preferat sa cumpere proprietati in constructie, deoarece acestea erau mai accesibile, dar acum intarzierea posesiunii a fortat oamenii sa ia in considerare achizitionarea unor apartamente de vanzare in zona Vitan. Faptul ca apartamentele din Vitan sunt predate la cheie constituie un avantaj suplimentar, prin faptul ca potentialii cumparatori isi pot amortiza chiriile.

Singura preocupare ramane pretul mai mare in comparatie cu proprietatile sub constructie

Pretul si locatia sunt cele mai importante doua considerente luate in calcul la achizitionarea unui apartament de bucurestenii care intentioneaza sa se mute in apartamente din Titan. Bugetul si locatia principala prevaleaza asupra altor importante motive care ii indeamna pe cumparatori sa aleaga apartamentele din zona de Sud. Conform statisticilor din 2017, pretul este cel mai important criteriu de achizitie in randul clientilor onorati de Premier Imobiliare. Locul de amplasare este al doilea cel mai mare important criteriu, multi dintre cei care au achizitionat apartamente in Titan fiind de parere ca acesta este un punct important pentru cumpararea oricaror proprietati.

Preferinta pentru un apartament este un fenomen urban ce reflecta stilul de viata

Acest lucru s-ar putea datora sigurantei si beneficiilor stilului de viata pe care le poate oferi un apartament din Titan sau Vitan. Sectorul 3 este predominant un mediu prielnic pentru constructiile ansamblurilor rezidentiale, gratie faptului ca investitiile in mediu, sanatate si educatie se apropie de bugete de milioane de euro doar pentru anul trecut. Totodata, multi bucuresteni prefera sa se stabileasca in aceasta zona gratie pozitionarii strategice a celor mai noi ansambluri la intersectia dintre cele mai importante artere, lucru care le permite sa ajunga in timp optim dintr-un Sector in altul.Cumparatorii au asteptari mari in privinta locatiei, insa un mare plus in constituie incadrarea pretului de achizitie al apartamentului in bugetul lor limitat. Este evident faptul ca in ultimul deceniu, ansamblurile au fost conectate si situate in locatii prime, motiv pentru care tind sa fie mult mai apreciate in comparatie cu alte zone din Bucuresti.Totusi, multi bucuresteni urmaresc si considerente ca accesul la transportul public, proximitatea imobilului fata de locul de munca si alte facilitati, dar si reputatia dezvoltatorului si agentului imobiliar si, nu in ultimul rand, dimensiunea si facilitatile oferite de ansamblul rezidential, precum spatii verzi, loc de joaca pentru copii, parcari supraterane si subterane.