Surse durabile și finite de energie regenerabilă

Combustibilii fosili produc aproximativ 21,3 miliarde de tone de CO2 anual, ceea ce se spune că este principalul contributor la încălzirea globală și principala cauză a creșterii temperaturii pe suprafața pământului. Este, de asemenea, o cauză majoră de schimbări extreme, ciudate în vremea globală.

În plus, sursele de energie neregenerabile nu sunt infinite, deoarece durează mult timp pentru a se reface. De aceea, energiile regenerabile sunt mai de dorit astăzi, deoarece acestea sunt infinite și pot fi refăcute ușor, ceea ce înseamnă că nu vom ieși din ele sau nu le vom folosi în timp.

Cererea de energie din întreaga lume va continua să crească, împingându-ne mai aproape spre găsirea altor modalități de a obține energie. Cu toate acestea, este bine că, pe măsură ce timpul continuă să treacă, există convingerea că sursele regenerabile de energie, cum ar fi vântul, apa și energia solară, vor înlocui complet combustibilii fosili, reducând în mod semnificativ emisiile de carbon.

Experții nu știu cât de curând sau îndepărtată va avea loc această tranziție, însă, de acum, este evident că va fi o schimbare lentă, cu o schimbare majoră în următorii 10 ani, deoarece soluțiile avansează și devin mai inovatoare .

Trecerea trebuie să fie și durabilă

Transformarea la energiile regenerabile trebuie să fie o transformare bine gândită pentru a se asigura că noile surse de energie nu sunt doar infinite și regenerabile, ci și durabile.

  • Există trei aspecte care definesc faptul că tranziția este ceva sustenabil:
  • Durabilitatea mediului: nu dăunează mediului.
  • Sustenabilitatea socială: condiții sănătoase pentru lucrători și salarii decente.
  • Sustenabilitatea economică: capacitatea unei economii de a susține un nivel definit de producție economică pe o perioadă nedeterminată.
  • Luând în considerare acești factori, trecerea la energiile regenerabile va fi mult mai utilă și ne va aduce beneficii.

Concluzie

Nu putem anticipa complet viitorul, deoarece se poate întâmpla ceva oricând. Cu toate acestea, știm că accesul nostru la combustibilii fosili devine din ce în ce mai limitat, iar utilizarea acestora dăunează mediului.

O ajustare lentă a energiilor regenerabile este cea mai bună modalitate de a planifica viitorul. Putem colabora cu stimulente puternice, inovare și creativitate pentru a găsi cele mai bune soluții pentru recurgerea la surse regenerabile de energie la scară globală.