Statie de calcat sau fier de calcat cu aburi: ce sa aleg?

Nimeni nu vrea sa petreaca mai mult timp decat trebuie pentru a calca hainele sifonate. O statie de calcat sa calci mai repede si cu mai putin efort depus, cel putin cand facem comparatia cu un fier de calcat cu aburi.

Ce-i drept, nu pot sa compar pretul unei statii de calcat cu cel al unui fier de calcat, dar ai nevoie doar de cateva zile in care sa experimentezi efectul statiei de calcat pentru a-ti da seama ca fiecare leu in plus merita.

Revenind la intrebarea mea: sunt statiile de calcat mai bune decat fiarele de calcat?

Cu cat ai mai mutl abur cu care sa lucrezi, cu atat mai usor si mai repede vor disparea cutele de pe haine. De obicei, orice statie de calcat reuseste sa produca cel putin de 2 ori mai mult abur decat un simplu fier de calcat incarcat complet.

Sper ca aceasta comparatie sa va ajute sa va dati seama care este diferenta dintre cele doua. Unii ar spune ca fierul de calcat este mai mobil, insa oricum nu te poti indeparta de sursa de energie electrica, deci nici recipientul cu apa al statiei de calcat nu il poti lasa in urma.

De asemenea, statia de calcat este chiar mai usor de folosit, deoarece nu trebuie sa ridici atat fierul, cat si recipientul de apa, asa cum se intampla cu fierul de calcat, deci vei suporta mai putina greutate atunci cand folosesti statia de calcat.

Diferenta dintre cele doua o face volumul de apa retinut, pentru ca oricum cantitatea de abur produsa este aceeasi, poate cu mici diferente de la un produs la altul. Probabil cele mai bune statii de calcat nu au un pret exagerat de mare. Modele excelente se gasesc si la 500 – 600 de lei, deci nu e cazul sa investesti 2000 de lei intr-o statie.

Merita sa iei o statie de calcat mai ieftina?

Nu cred ca e cazul sa iei in considerare o statie de calcat care sa coste mai putin de 350 – 450 de lei, desi una dintre cele mai vandute statii de calcat costa acum vreo 350 de lei, ce-i drept redusa de pe la 500. In principiu, o statie de calcat foarte buna costa cel putin 450 de lei.

Daca esti tentat sa-ti iei o statie de calcat ieftina doar cu scopul de a face economii, iti recomandam sa alegi un fier de calcat care sa coste tot atat, dar cel putin sa ai garantia ca este unul dintre cele mai bune fiare de calcat.