Seria SpiderMan primește un reboot

Oamenii cu bani și (se pare) idei de la studiourile de producție Sony Pictures Entertainment au ajuns la concluzia că franciza SpiderMan parcă nu o duce destul de bine. Soluția? Potrivit /Film, SpiderMan 4 va avea un nou regizor, o nouă distribuție și o nouă poveste. Așa, a la Bataman Begins.

Totul a plecat de la regizorul primelor trei filme din serie, Sam Raimi, care s-a declarat nemulțumit de buget, de scenariu și de faptul că are prea puțin timp ca să termine producția ce ar fi trebuit să aibă premiera în 2011. Astfel, producătorii au anunțat că renunță la întreaga echipă și la toată povestea construită până acum, aducând în față un scenariu scris de James Vaderbilt (Zodiac).

Potrivit producătorilor, noua serie (pentru că da, va fi o altă trilogie) va fi o poveste „curajoasă și contemporană”, amintind de Batman Begins, ‘restructurarea’ făcută de Christopher Nolan francizei Batman. Potrivit comunicatului oficial lansat de Sony, Peter Parker se întoarce la liceu în următorul SpiderMan, ce va fi lansat în 2012. Filmul va urmări aventurile tânărului Parker, în lupta sa cu viața de liceu și marile responsabilități ce vin odată cu superputerile.

Momentan, nu au fost anunțate numele noului regizor sau ale actorilor ce îi vor înlocui pe Tobey Maguire și Kirsten Dunst.

smart guess: Nu știu cât de bine va prinde seriei Omul Păianjen această schimbare de direcție, știu, însă, că ne va lipsi domnul Sam Raimi (Ok, mai puțin pentru ce a făcut în SpiderMan 3). Nu, însă, și „talentata” doamnă Kirsten Dunst 🙂