Semi-demisii irlandeze şi fără vize la… turci

Ieri a murit cineastul francez Eric Rohmer, în vârstă de 89 de ani. Hotnews ne aminteşte că Rohmer a fost unul dintre regizorii de marcă ai Noului Val francez din anii 60. A semnat 24 de lung-metraje, printre care celebrele cicluri de filme: Poveşti Morale, Comedii şi proverbe, Cele patru anotimpuri. În 2007 a realizat ultimul sau film „Les amours d’Astrée et de Céladon”.

Din Cotidianul aflăm că Ministerul de Externe ne anunţă că cetăţenii români care doresc să călătorească în Turcia pentru o perioadă de până la 90 de zile nu mai au nevoie, începând de la 7 ianuarie, de viză de intrare.

The Independent anunţă că Peter Robinson, primul ministru din Irlanda de Nord, se retrage din funcţie timp de 6 săptămâni, timp în care speră să-şi rezolve problemele de imagine (şi de familie) după ce soţia sa a fost implicată într-un scandal de proporţii (delapidare, adulter ş.a.). Nefericită situaţie, da’ trebuie să apreciem că şi-a dat seama că uneori e greu să conduci şi familia, şi ţara. Poate se prind şi alţii.

După ce am deschis fereastra am aflat că masa de aer cald care ne-a înmuiat în ultimele zile se retrage astăzi spre sud-est şi lasă locul unui aer mai rece. Da’ fără ger şi ninsori abundente. O iarnă decentă, cum ar veni.