Se prelungeste programul Rabla?

Programul Rabla 2016 nu a fost o reusita asa cum s-a intamplat anul trecut cand guvernul anunta un rasunator succes cu acest program.

Nu neaga nimeni faptul ca un astfel de program nu este benefic societatii. Incepand de la cumparatori care pot avea ( inca ) un dublu beneficiu, respective faptul de a beneficia de suma de 3.800 lei pe care o reprezinta valoarea unui tichet in urma predarii masinii vechi si doi faptul ca se pot cumpara inca doua tichete valorice si asta nu la pretul de 3.800 lei ci la 1400- 1500 lei cu cat se vand pe piata neagra.

Si pentru ca treaba sa fie “Romaneasca”, s-au gandit unii ca este prea simplu sa obtii un tichet, asa ca fata de anul trecut mai trebuiesc facute cateva drumuri in plus. Ce sa facem ? Asa gandesc cei pe care noi i-am ales.

Anul acesta de renumitul “Program Rabla”, au putut beneficia si biserici si institutiile publice care sunt finantate integral cu venituri proprii. Nu stim din ce considerente nu pot beneficia de acest program si alte firme care au ca domeniu de activitate apropiat de cel auto, cel putin in Bucuresti, firmele de taxi, inchirieri masini Bucuresti, tractari auto s.a. puteau fi buni cumparatori de autoturisme noi.

Asa cum spunea si Viorel Rotaru din cadrul departamentului de inchirieri al firmei Rexton Rent a Car Bucuresti “ar fi fost un real ajutor pentru firmele care sunt prezente pe piata auto si nu numai, sa fi beneficiat de Programul Rabla 2016, mai ales in aceasta perioada dificila cand prestarile de servicii si dealtfel toata economia Romaneasca se zbate intre viata si moarte. Inclin sa cred ca de fapt acest program a fost conceput special pentru comerciantii de autovehicule, despre care se stie foarte bine ca au influenta mare pe langa actualii guvernanti. Pacat, ar fi fost un balon de oxigen si pentru celelalte firme.”

Revenind la valabilitatea tichetelor, aceasta s-a prelungit pana la 12 Decembrie 2017, pentru ca se pare ca acestea nu s-au vandut asa bine ca anul trecut.

Cu speranta ca la urmatorul program vor intra in carti si firmele din Romania in general si a firmelor de inchirieri auto Bucuresti in special, sugeram celor de la ministerul mediului “sa se mai gandeasca si la altii”.