Schimbarile climatice si inceputul acestora – II

Cresterile de temperatura care au avut loc in ultimii 200 de ani au o legatura directa cu cresterea nivelurilor de dioxid de carbon din atmosfera. Totul este interconectat, iar lacomia umana este de reprosat.
Influente solare
Cand vorbim despre schimbarile climatice, ar fi nedrept sa nu includem principala sursa de caldura de pe planeta noastra Pamant. Cea mai apropiata stea, centrul sistemului solar; Soarele. Nu putem exclude doar posibilitatea ca si cea mai mica modificare a caldurii si luminii sale sa afecteze ecosistemele terestre in moduri semnificative. Lumina si caldura provenite de la Soare se numesc iradiere solara si sunt extrem de responsabile pentru schimbarile climatice in ultima vreme.

Soarele trece prin cicluri de activitate de 11 ani cand trece de la furtuna la liniste si apoi din nou la furtunile solare. Cand este furtunos, oameni de stiinta precum Thomas Woods de la NASA au folosit SORCE (Solar Radiation and Climate Experiments) pentru a masura cele mai semnificative furtuni de pe Soare. Ei au afirmat: ā€˛Fluctuatiile ciclului solar afecteaza temperatura globala a Pamantului cu aproximativ 0,1 grade Celsius, usor mai fierbinte in timpul maximului solar si mai rece in timpul minimului solar.

Desi am incercat din rasputeri sa va prezentam principalele motive din spatele schimbarilor climatice, exista intotdeauna mai multe explicatii. Cel mai bun mod de a ramane informat si in siguranta este citind despre observatiile facute de oamenii de stiinta.