Schimbarile climatice globale: ce trebuie sa stiti astazi – I

Schimbarile climatice se leaga de perturbarea concentratiei de gaze cu efect de sera, rezultand cresterea temperaturii medii globale. Dupa cum urmeaza studiile, efectele schimbarilor climatice globale au un impact asupra tuturor sferelor vietii de astazi.

Desi este foarte mult spus despre schimbarile climatice in sursele actuale de informatii, unele fapte sunt inca necunoscute. Acest articol va prezinta fatete care probabil va vor schimba perceptia asupra acestei crize globale .

Ultimii 20 de ani au fost inregistrati
Conform raportului grupului interguvernamental privind schimbarile climatice (IPCC), in 2018, cei mai calzi ani inregistrati au avut loc in ultimii 22 de ani. Gradul de temperatura s-a indreptat doar in sus, iar amploarea a fost exceptionala atat pe uscat, cat si pe apa. Inregistrarile arata ca, din 1880, anii 2015-2020 au urmat ritmul celei mai inalte tendinte de temperatura.

Inca nu esti ingrijorat de viitor?

Impactul schimbarilor climatice globale asupra oamenilor este terifiant
Cresterea temperaturii pamantului a facilitat probleme precum:

Calitate slaba a aerului
Efect negativ privind productia de culturi
Raspandirea bolilor infectioase
Constrangerea rezervoarelor de apa dulce
Impactul urmatoarelor conditii a afectat grav sanatatea umana. Intre timp, lipsa potentialelor de adaptare a dus la o crestere a deceselor cauzate de caldura.