Schimbarile climatice – cum am ajuns in acest punct? – I

Daca ne luam ochii de la bani si putere pentru o clipa, suntem expusi unor probleme mai mari pe care le ignoram de mult timp. Da, vorbim despre schimbarile climatice.

Este probabil singura chestiune de care oamenii, ca rasa, ar trebui sa fie cu adevarat preocupati. La urma urmei, ne-ar putea lua viata mult mai devreme decat am crezut.

Motivul principal pentru care schimbarile climatice este o cauza alarmanta este neglijenta si natura noastra de exploatare. Sa aruncam o privire mai atenta asupra modului in care am ajuns aici.

Emisiile de gaze cu efect de sera
Este cunoscut faptul ca gazele cu efect de sera sunt responsabile de captarea caldurii in mediu. Oamenii de stiinta au descoperit acest lucru chiar in anii 1800. In timp ce exista multe gaze cu efect de sera, dioxidul de carbon este singur responsabil pentru provocarea incalzirii globale cu un procent deranjant.

Daca ne uitam la emisiile de dioxid de carbon din cauza activitatilor umane din toata lumea, ne vom lasa cu totii falca. Au crescut cu 400 de procente din anii 1950. Acesta este motivul pentru care incalzirea globala nu trebuie luata cu usurinta.

Ciclul climatic natural al Pamantului este legat de schimbarile climatice
Daca va ganditi la aproximativ 800.000 de ani in urma, veti vedea un model al ciclului climatic natural al Pamantului. Totul s-a intamplat intre perioadele interglaciare mai calde si epocile glaciare. Ultima era glaciara s-a incheiat acum 20.000 de ani, iar temperatura medie pe tot globul a crescut cu 3 grade Celsius pana la 8 grade Celsius. Acest lucru sa intamplat intr-o perioada de 10.000 de ani.