Schimbările climatice afectează nu numai sănătatea oamenilor, ci și personalitatea

Clima și vremea au influențat întotdeauna sănătatea umană. Acest lucru se datorează faptului că mediul înconjurător ne furnizează aer curat, apă, alimente, securitate, adăpost și schimbări climatice, iar schimbările climatice afectează mediul înconjurător. Variațiile climatice, împreună cu alte cauze naturale, amenință condițiile de sănătate ale oamenilor în mai multe moduri.

Ținând cont de faptul că impactul schimbărilor climatice se va multiplica în anii următori, este posibil ca amenințările la adresa sănătății să fiedin ce în ce mai multe și mai dese.

Dar, pe lângă faptul că influențează sănătatea oamenilor, și comportamentul și personalitățile oamenilor sunt, de asemenea, influențate într-o anumită măsură de vreme și climă. Anumite condiții meteorologice afectează starea de spirit pentru o perioadă temporară. De exemplu, când este mai rece, oamenii se simt mai puțin activi și energici să meargă la muncă. Acum, dacă acest lucru se petrece mult timp, oamenii pot deveni mult mai retrași și mai introvertiți în timp. Lumina soarelui a fost găsită ca o sursă principală de optimism și are efecte pozitive asupra funcționării memoriei umane. Deci, aceeași vreme vă poate influența indirect și personalitatea, forțându-vă să vă confruntați în mod constant cu suferințe emoționale și coborâșuri.

Este adevărat că personalitatea oamenilor este afectată de mediul în care aceștia locuiesc. Un studiu a arătat că mai multe aspecte ale personalității umane se schimbă de la o locație geografică la alta. Cu toate acestea, motivele care stau la baza acestor diferențe de personalitate nu sunt foarte bine demonstrate.

Un răspuns posibil la această întrebare este temperatura. Lucrările de cercetare efectuate de un psiholog social și cultural de la Beijing, Lei Wang, au dezvăluit același lucru. Temperatura este un factor care variază foarte mult în jurul globului. Acest factor este probabil să influențeze personalitatea oamenilor prin influențarea obiceiurilor lor. De exemplu, temperatura joacă un rol esențial în a decide dacă oamenii dintr-un anumit loc cum ar fi interacțiunea cu vecinii, explorarea localității, experimentarea de lucruri noi și participarea la muncă în aer liber colectiv, cum ar fi agricultura.

S-a constatat că oamenii care cresc în locuri cu temperaturi mai moderate tind să fie bine dispuși, extravertiți, mai stabili emoțional și dornici să experimenteze lucruri noi. Aceste lucruri sunt valabile nu numai pentru locuitorii din toate țările, ci și pentru cei de ambele sexe, de diferite grupe de vârstă și cu venituri diferite. În mod similar, temperaturile ușoare au efecte pozitive asupra personalității unei persoane. Acest lucru se datorează faptului că temperaturile ușoare încurajează comportamentul pro-social și înclinația spre activități de grup.

Acest lucru nu înseamnă cu siguranță că singurul factor important care determină personalitatea noastră este clima. Utilizând în mod activ inteligent bunurile, oamenii sunt capabili și își creează propriul destin în condiții climatice mai aspre.

Trebuie făcute mai multe cercetări pentru a afla mai multe despre rezultatele potențiale ale variațiilor de temperatură asupra personalității noastre.