Sarea, zaharurile si grasimile

Sarea: O cantitate mică de sare este esenţială pentru menţinerea echilibrului lichidelor din organismul tau, dar nu este recomandat excesul de sare.

În zaharuri sunt incluse zaharurile care se gasesc in mod natural în alimente (cum sunt cele din fructe) şi cele care sunt adăugate în alimente (de ex. în prăjituri, biscuiţi, dulciuri şi băuturi non-alcoolice). Zaharurile împreună cu amidonul formează grupa carbohidraţilor.

Grăsimile saturate sunt în principal de origine animală, provenind din carne, ouă şi produse lactate. O dietă bogată în grăsimi saturate poate ridica nivelul colesterolului nociv din sange, deci grăsimile saturate trebuie consumate în cantităţi moderate.

Fibrele: provin din diverse componente ale plantelor (se găsesc în cereale, fructe, zarzavaturi şi leguminoase) care nu sunt absorbite de sistemul digestiv. Ajută la menţinerea unui tract intestinal sănătos.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *