Rolul uman și relația cu natura

nature

Planeta Pământ, după cum știm, este o rețea fragilă și complexă de sisteme interconectate care se crede că s-au dezvoltat treptat în ultimii 4,5 miliarde de ani. Din cenușa veche a Big Bang-ului misterios, casa noastră (pământul) a apărut ca o masă de elemente și energie.

Pământul a continuat să evolueze în ultimele câteva miliarde de ani într-un mod unic, care a creat, în cele din urmă, condiții care ar putea favoriza viața. De la organismele microscopice până la animalele uriașe, toată viața de pe planetă împărtășește un strămoș comun. De fapt, totul este conectat la tot.

Deci, de ce specia umană pare să domine peisajul într-o perioadă atât de scurtă? Ce ne dă puterea de a atinge această dominație?

Ei bine, în ultimii 3,5 miliarde de ani de viață simplă de pe planeta noastră, totul a urmat un curs de evoluție naturală. Dar succesul rapid al omului a început să afecteze această ordine naturală cu multe secole în urmă. Dacă populația umană are 7 miliarde (și numărul crește încă), noi, omul, am jucat un rol esențial în perturbarea rețelei naturale a sistemelor interconectate. Întrucât activitățile noastre continuă să influențeze sistemele naturale ale pământului. Este esențial să înțelegem rolul nostru și să ne păstrăm relația cu natura mamei.

Abilitatea noastră de a manipula sistemele pământului și de a recunoaște consecințele acestor manipulări pune pe toți oamenii într-o stare măcar ciudată. Suntem specii însărcinate cu responsabilitatea de a furniza și de a prolifera. Obiectivul nostru principal este acela de a atinge stabilitatea generației curente și a rudeniei noastre.

În plus, avem obligația de a păstra mediul, deoarece depinde numai de resursele pe care le oferă. Deci, cea mai importantă întrebare pe care ar trebui să existe care este rolul nostru în natură? Chiar avem dreptul de a polua sursele de apă, de a manipula terenul și de a emite în atmosferă miliarde de metri cubi de gaze otrăvitoare?

Pentru a răspunde acestor preocupări, este imperativ să înțelegem mai bine planeta noastră, evoluția ei și modul în care activitățile noastre influențează mediul.

Bazat pe istorie …

Relația umană cu natura a fost întotdeauna una de exces și de echilibru. Aproape toate etapele de epoca de piatră, oamenii erau în ton cu mediul. Nomazii, vânătorii și culegătorii obișnuiau să pătrundă în pământ, urmărind mereu deversarea și curgerea sezoanelor naturale.

În timp ce activitățile acestor triburi au avut un anumit impact asupra mediului, influența lor ar putea fi compensată de sistemele în evoluție datorate populației lor scăzute. Dar având în vedere rata actuală de avansare în tehnologie, sectorul agricol din ce în ce mai în creștere, creșterea rapidă a populației și trecerea la viața urbană, diferența dintre responsabilitatea noastră de a păstra mediul și tot ceea ce facem este lărgirea.

Ne-am mutat și continuăm să ne îndepărtăm de mama natură. În plus, se pare că am dezvoltat o dorință ignorantă a relației și rolului nostru cu natura. Apariția și creșterea neîntreruptă a industriilor, creșterea exponențială a populației și a orașele care au devenit reședința principală ne-au distanțat de natură.