Restaurante si reguli de bun simt

Dacă iei masa la restaurant atunci nu fi ţăran şi comanda pizza. Pizza se comandă la pizzerie. La restaurant comanzi altceva.

De asemenea, la restaurant numai ţăranii mănâncă mici.

Dacă eşti cu prietena atunci nu este cazul să fii un ţăran bădăran şi sa comanzi o bere atunci când ea comandă suc sau apă plată. Un bărbat manierat comandă o sticlă de vin, pe care o va bea împreună cu prietena, asta în prealabil dacă şi ea este de accord. Dacă tipa vrea să bea bere, atunci este ok să bei şi tu. Altfel NU!

La restaurant se comandă la risc. Uneori nu ştii cum va fi un anumit fel de mâncare, uneori poate vrei să încerci ceva nou. Dacă vrei să nu ai surprize şi să rămâi „on the safe side” atunci e bine să comanzi clasica „ceafă de porc + cartofi prăjiţi + salată”.

Dacă iei masa la KFC sau McDonalds, atunci nu fi ţăran şi stinge ţigarea în tavă. Scrumul provoacă silă celor care vor folosi tava respectiva. Asta o spun pentru ţăranii care nu înţeleg ce înseamnă lipsa unei scrumiere pe masă şi cred că afişele cu „Fumatul interzis” sunt puse aşa… orientativ.

Ţi-ai cumpărat o şhaorma. Bun. Ia loc la o masă, pe o bancă, etc. şi mănâncă liniştit. Numai stai dracu jos. Numai un ţăran se poate plimbă prin staţiunea Mamaia cu şhoarma în braţe muşcând ca un buldog hămesit din ea.

Dacă ai burtă (majoritatea bărbaţilor din România mai nou au), atunci nu comanda o şhaorma mare dacă nu eşti absolut sigur că întradevăr trebuie să mănânci atâta. De obicei o şhaorma mică te satură şi costă şi mai puţin.

Atunci când comanzi o şhaorma, comandă şi o apă plată, sigur vei avea nevoie de ea