Recifele de corali – valoarea coralilor – I

Recifele de corali , cunoscute sub numele de „padurile tropicale ale marii”, se numara printre cele mai productive si bio-diverse ecosisteme de pe planeta noastra. Acestea nu ocupa mai mult de un procent din podeaua oceanului si totusi gazduiesc cel putin un sfert din intreaga populatie marina, inclusiv diverse specii de reptile, bacterii, ciuperci, crustacee si 4000 sau mai multe soiuri de pesti.

Trei tipuri de baza de recife de corali:

Fringing Reef
Bariera de Corali
Atoll Reef

Unde putem gasi recife de corali?

Recifele de corali sunt situate in oceanele tropicale ale pamantului, care sunt aproape de ecuator. Marea Bariera de Corali, situata in Australia, este cel mai mare recif de corali din lume. Al doilea cel mai mare recif de corali se afla in Belize din America Centrala. Recifurile sunt prezente si in Marea Rosie, Hawaii si in alte regiuni din oceanele tropicale.

Cat de valorosi sunt coralii?

Coralii sanatosi nu sunt doar diverse resurse biologice, ci si resurse valoroase din punct de vedere economic ale pamantului. Ecosistemele de corali asigura hrana milioane de organisme (inclusiv oameni), ofera spatii de reproducere si habitat speciilor de pesti, protejeaza litoralul de eroziune si furtuni si ofera, de asemenea, mijloace de trai localnicilor din recreere, turism si pescuit.