Profesorul Hawking declara că publicul trebuie să înceapă să acționeze împotriva poluării

Profesorul Hawking s-a adresat publicului pentru ultima oară la conferința anuală Starmus din 2016. Această conferință anuală este dedicată conceptelor științifice. El a subliniat faptul că oamenii nu cunosc și nu doresc să facă față principalelor provocări cu care se confruntă astăzi lumea. Hawking a atras atenția asupra problemelor uriașe cu care se confruntă oamenii în fiecare zi. El și-a exprimat suferința privind eșecul colectiv al maselor de a face față problemei. El a spus că au trecut șase ani de când a avertizat asupra poluării și suprapopulării, iar problemele au crescut. El a spus că populația este cu o jumătate de miliard mai mare decât a fost în timpul interviului anterior și nu există nicio cale de întoarcere.

Care a fost concluzia sa despre Poluare și „Stupiditatea este cea mai mare amenințare pentru umanitate? „Dacă lucrurile continuă astfel, poluarea va fi de 11 miliarde până în anul 2100”. El a adăugat că în ultimii cinci ani s-a înregistrat o creștere de 8% a poluării aerului. Un procent de 80% din persoanele care locuiesc în zonele urbane sunt deschise la o cantitate nesigură de poluare a aerului. O parte din această creștere a poluării aerului reprezintă cea mai mare cantitate de dioxid de carbon. El s-a întrebat dacă încălzirea globală va atinge niveluri periculoase înainte de luarea măsurilor adecvate.

Hawking se referă la poluarea aerului, care este deosebit de îngrijorătoare și agresivă în metropolele industrializate ale țărilor în curs de dezvoltare. Un exemplu este New Delhi. Capitala Indiei rezistă unor cantități alarmante de oxizi de azot. 22 de orașe din India sunt clasate printre cele 50 de cele mai poluate metropole din întreaga lume.

Hawking a criticat, de asemenea, fondurile publice cheltuite de guverne pentru cercetarea lucrurilor care includ inteligența artificială și armata. El și-a exprimat îndoielile dacă este sensibil să se urmărească astfel de domenii în care roboții ar putea înlocui controlul asupra oamenilor. El a declarat că îmbunătățirea calității aerului și reducerea poluării cauzate de transport și multe alte probleme grave. Au cerut investiții și gândire.

El a continuat să spună că se părea că guvernele au fost prinse într-o cursă de artilerie AI. Ei sunt înclinați să facă avioane și arme echipate cu tehnologii inteligente. Guvernele nu acordă o mare importanță finanțării proiectelor care au beneficiat direct de rasa umană. Un exemplu este îmbunătățirea examinării medicale. El își pune îndoiala asupra progresului tehnologiei artificiale. Care este motivul pentru care a dat această îndoială? Odată ce mașinile au ajuns în stadiul de evoluție de la sine, nu vor putea anticipa obiectivele.

Este adevărat că toată poluarea este făcută de om. Cu toate acestea, oamenii au un impact semnificativ asupra mediului înconjurător al Pământului. Astfel, este datoria lor să-și reevalueze obiceiurile și să încerce să-și controleze abordarea față de viață. Sunt implicate abordări mai puțin distructive:

Efectuarea trecerii la o formă mai curată de producere a energiei și consumul de energie
Reciclarea și reutilizarea cât mai multor materiale și îngrijirea Pământului în general
Profesorul Hawking a participat la această conferință pentru a promova o nouă tehnologie de pionierat pe care a conceput-o pentru a explora domeniul universului prin utilizarea modelării radiațiilor.