Poluarea industrială: evaluarea impactului și a soluțiilor posibile Partea I

Emisia de deșeuri periculoase din fabrici și industrii în aer sau corpuri de apă a dus la o mare adversitate pentru umanitate. O multitudine de substanțe chimice și xenobiotice utilizate în mai multe industrii nu numai că aduc atingere sănătății ființelor vii, dar, de asemenea, duc la perturbări naturale, cum ar fi ploaia acidă și încălzirea globală. Cu toate acestea, poluarea industrială și exploatarea au avut loc de zeci de ani, iar impactul actual este devastator.

Efectul poluării industriale asupra pământului

● Drumeția temperaturii globale
Industriile eliberează o cantitate substanțială de dioxid de carbon (CO2) și metan (CH4) care tind să absoarbă radiațiile solare. Ulterior, această emisie crește temperatura planetei și are ca rezultat topirea rapidă a ghețarilor, tsunamiilor, inundațiilor, dispariția speciilor polare, etc. Chiar stabilește o amenințare pentru fiecare viețuitoare prin extinderea bolilor precum holera, Lyme și ciuma.

● Corpuri de apă poluate
Apa este utilizată pe scară largă în toate industriile, chiar la curățarea mașinilor. După operațiune, această apă curge în cel mai apropiată pârâu sau râu și depune evacuarea industrială. Aceasta înseamnă că toate substanțele chimice, metalele periculoase, nămolul și deșeurile radioactive sunt eliberate într-o sursă de apă pentru populația umană. Mai mult, această practică exploatează diversitatea și așezările marine în mare măsură.

● Calitatea aerului imbatabil
Emisiile din industriile mici și mari sunt unul dintre cele mai mari motive pentru poluarea aerului. Aceste degajări gazoase conțin o multitudine de contaminanți, cum ar fi sulf, oxizi de azot, monoxid de carbon și așa mai departe. Acești contaminanți, atunci când sunt eliberați în cantități mai mari, duc inevitabil la ploi acide. Pentru a agrava lucrurile în continuare, ele provoacă, de asemenea, diverse tulburări respiratorii în rândul ființelor vii.

● Calitatea degradată a solului
În lipsa terenului de deșeuri, deșeurile industriale sunt aruncate și în depozitele de deșeuri. Materialele toxice și substanțele chimice din aceste deșeuri se acumulează apoi în solul superior și au un impact asupra fertilității solului. Reduce în mare măsură productivitatea culturilor. Aceste deșeuri chimice sunt atât de periculoase încât afectează chiar și copacii și culturile care cresc în apropiere, afectând astfel sănătatea fiecărui organism viu care consumă plante dezvoltate într-un astfel de mediu.