Poluarea industrială: evaluarea impactului și a soluțiilor posibile Partea a II-a

Deprecierea evidentă a sănătății umane
Conform statisticilor de cercetare ale Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), 2% din toate bolile de inimă și plămâni sunt cauzate de poluarea aerului în aer liber. Chiar și infecțiile toracice și cancerul pulmonar sunt implicații directe ale poluării industriale. Aceste pericole pentru sănătate devin treptat proeminente și înrădăcinate aproape la nivel global, deoarece nu numai că respirăm în aerul poluat, ci bem și apă contaminată și consumăm culturi cuprinse. Nivelul de arsenic al apei este crescut odată cu eliminarea substanțelor chimice și duce la apariția tumorilor. Diverse boli și decese premature au avut loc în ultimul deceniu, din cauza creșterii masive a poluării industriale.

● Tristarea stingerii faunei sălbatice
Nu numai oamenii, dar și animalele care trăiesc în păduri dense sunt, de asemenea, afectate de eliminarea deșeurilor industriale. Acțiuni precum defrișarea, exploatarea minieră și contaminarea apei au obligat deja animalele să părăsească habitatele lor naturale și să migreze. În acest scenariu, eliberarea deșeurilor industriale în apă, deversare de petrol, scurgeri chimice și focuri sălbatice contribuie continuu la stingerea vieții sălbatice.

Care sunt pașii care trebuie făcuți pentru a combate criza?
Întrucât nivelul poluării industriale din India crește rapid, odată cu cererea excesivă din partea populației globale, este dificil să o oprim complet. Cu toate acestea, putem lua în considerare câteva soluții viabile care vor reduce cu siguranță daunele cauzate naturii.

● Reducerea amprentelor de carbon
Reducând amprenta de carbon, puteți contribui cu ușurință la reducerea nivelului poluării dramatic. Puteți introduce mașini cu eficiență energetică în fabrica dvs. pentru a economisi energie și a reduce emisia de carbon.

● Reducerea, reciclarea și reutilizarea
Cea mai mare mantră a secolului 21 este să vă reduceți producția de deșeuri și să reutilizați tot ce puteți. De asemenea, este esențial să păstrați separat deșeurile reciclabile și să le trimiteți pentru tratament suplimentar, în loc să le eliminați în câmpurile deschise și în corpurile de apă curgătoare.

● Luați în considerare alternative de materii prime
Majoritatea substanțelor chimice utilizate în industrii duc la poluare. Prin urmare, cel mai bun mod de a rezolva acest lucru este luând în considerare alternative la aceste substanțe chimice. Dacă puteți înlocui majoritatea compușilor care provoacă poluarea cu substanțe ecologice, poluarea industrială va fi sub control, într-o mare măsură.

● Eficiența motorului
Motoarele electrice utilizate în fabricile dvs. creează toți poluanții care degradează natura. Anterior, aceste motoare aveau o eficiență de doar 60-80% și astfel produceau mai mulți poluanți. Puteți să vă actualizați motoarele pentru a duce la o eficiență de până la 95% în industria dvs. În acest fel, vă puteți îmbunătăți producția, provocând totodată mai puține daune planetei.

● Trecerea de la cărbune la gaz natural
Combustibilii sunt baza fiecărui mecanism al industriei. De-a lungul anilor, cărbune și petrol au fost utilizate ca combustibili, ceea ce duce la coroziune în mașini, odată cu creșterea nivelului de poluare. Această deteriorare poate fi evitată prin trecerea la gaz natural la un cost foarte minim. Această modificare va duce, de asemenea, la creșterea semnificativă a vieții fabricii tale industriale.