Perioada fertila din timpul menstruatiei

General vorbind,sunt cazuri rare in care sarcina apare in timpul menstruatiei, deoare ce o femeie nu ar trebui sa fie fertila in aceasta perioada.

Pentru a intelege cum se petrece acest fapt,trebuie mai intai sa integem ce se intampla in timpul menstruatiei si cum functioneaza ovulatia menstruala.

Sarcina poate apare in momentul in care un spermatozoid intalneste un ovul in trompele uterine ale femeii, acest interval de timp se numeste perioada fertila. Intr-un ciclu lunar al femeii, unul dintre ovare preoduce un ou, numit ovul, in trompele uterine. Acest proces de eliminare a ovulului se numeste ovulatie. Ovarul care elimina ovulul se poate schimba de la luna la luna .Ovulul poate supravietui doar 24 de ore in trompele uterine. Ca sa apara sarcina, spermatozoidul trebuie sa intalneasca acest ovul exact in acest timp de ovulatie. Daca ovulul nu este fecundat, atunci si el si spermatozoizii sunt eliminati. Menstruatia si ovulatia sunt doua momente diferite.

Daca ciclul tau menstrual este extrem de scurt,este posibil ca ovulatia sa fi inceput odata cu menstruatia.

Este posibila situatia in care tu sangerezi mai mult timp.In acest caz, se poate ca tu sa sangerezi dupa ce a avut loc menstruatia, si de fapt tu tocmai te afli in starea de ovulatie.

Mai este o cale posibila de a ramane gravida in timpul menstruatiei, atunci cand spermatozoidul poate supravietui in corpul tau chiar si dupa cateva zile. Daca perioada fertila s-a terminat cu doar cateva zile inainte de ovulatie, atunci e posibil ca acest spermatozoid de 6-7 zile sa te lase insarcinata.

O alta varianta care poate semana cu aparitita unei sarcini pe perioada menstruatiei este descoperirea sangerarii vaginale. Cateodata,o femeie poate sangera putin cand are loc ovulatia si ea sa confunde acest lucru cu menstruatia.