ONU ajută la combaterea poluării înainte de a ne bate aceasta pe noi

Mediul ONU lucrează din greu pentru ca această planetă să nu fie poluată. Ținând cont de diferitele moduri prin care pământul poate fi menținut curat și prevenit de orice tip de poluare, mediul ONU a lansat campania în 28 decembrie 2017 ”către o planetă fără poluare”. Acesta este un raport care funcționează pentru a aduce un tip diferit de instituții, autorități de afaceri, persoane fizice, guvernul acesta și societatea civilă să lucreze mână în mână pentru a preveni poluarea și a menține planeta noastră curată și fără mizerie.

Acest raport este plasat înaintea Adunării Națiunilor Unite pentru Mediu, în Nairobi, din Kenya, între 4 decembrie 2017 și 6 decembrie 2017. Subiectul sau tema a fost poluarea.

Directorul executiv al mediului ONU este Erik Solheim. El a spus că poluarea este o provocare universală care devastează ecosistemul și amenință faună sălbatică. De asemenea, poluarea este responsabilă pentru uciderea a milioane de oameni din întreaga lume în fiecare an.

Cu toții știm că ceea ce ar trebui să facem sau putem face pentru a reduce și a preveni poluarea tunelului. Există precauții pe care trebuie să le luați pentru a menține planeta noastră curată, ceea ce este o veste bună. Instituțiile menționate mai sus, cum ar fi guvernul, autoritățile locale, persoanele fizice, societatea civilă și orașele de afaceri sunt responsabile să bată orice tip de poluare în orice formă. Raportul menționat anterior explică clar modul în care se poate realiza lucrul necesar. Raportul menționat la început transmite 5 mesaje:

În primul rând, spune că compactul global asupra oricărui tip de poluare va face prevenirea acestuia o prioritate în rândul tuturor.
Trebuie să existe o promovare a producției și consumului durabile, inclusiv utilizarea eficientă a resurselor îmbunătățite. Ar trebui să se acorde prioritate gestionării deșeurilor și reducerii deșeurilor ori de câte ori este posibil.
Toate nivelurile de guvernanță de mediu ar trebui să fie consolidate.
Pentru orice scop inovator, parteneriatul dintre părțile interesate și colaborări sunt importante. Pentru dezvoltarea de soluții tehnologice și pentru cea a ecosistemelor, schimbul de cunoștințe este o necesitate împreună cu cercetarea trans-disciplinară.
Pentru a combate poluarea, investițiile ar trebui făcute în consum și producție mai curate.
Declarația către planeta fără poluare subliniază că poluarea este evitabilă și controlabilă. Acesta subliniază rolul acordurilor precum mediul multilateral, care se bazează pe schimbările climatice, alături de agenda din 2030 pentru dezvoltare durabilă. Această agendă are o serie de obiective privind reducerea poluării. Raportul lansat pentru convenția Minamata a fost primul aspect referitor la mercur. Este chiar un acord privind sănătatea umană și protecția mediului.

Utilizarea substanțelor chimice durabile cu substanțe chimice toxice poate fi eliminată și înlocuită, cum ar fi mobilitatea electronică, mersul pe bicicletă, reducerea apelor uzate pentru reducerea evacuării în lacurile de apă dulce, tratarea apelor uzate și îmbunătățiri. Invențiile menționate anterior au făcut parte din 50 de scopuri care au fost inventate pentru a aborda poluarea printre oricare dintre formele sale. Cu toate aceste exemple concrete, agenția pentru mediul națiunii Unite caută organizația de afaceri, institutele societății civile, persoanele fizice și guvernul să bată poluarea și să se opună oricăror tipuri de poluare, prin angajament voluntar pe site-ul web al mediului națiunilor Unite.