Munca de acasa in perioada pandemiei – I

Suna ca un vis: sari peste furia orelor facute pe drum, scapi de seful mereu nervos si cele 8 ore petrecute sub un cablu luminos fluorescent. Dar este un vis devenit realitate pentru cei care se alatura tendintei de crestere rapida a muncii de acasa (WFH). Incepand cu anul trecut, aproximativ 43 la suta dintre americani au raportat ca lucreaza de acasa de la 3 la 5 zile pe saptamana.

Pe partea flip, stand in casa ta goala toata ziua, doar cu pisica ta ca partener de barfa si nimeni cu care sa te apuci de pranz nu poate deveni rapid demotivant si epuizant. Unele studii raporteaza ca WFHers se apuca de un nivel mai mare de stres, deoarece nu exista o limita definita pentru orele pe care le pot pune – lucrul de acasa inseamna adesea sa petreci mai mult de 8 ore pe zi in fata ecranului, chiar si in weekend si in vacante.

In cazul in care va iubiti diversele aspecte ale locului de munca traditional, puteti instala intotdeauna un bec fluorescent in biroul de acasa. Dar pentru ceilalti factori mai putin tangibili pe care i-ati cunoscut si iubit la mediul de birou, vom oferi cateva strategii pentru a va impiedica sa va distrageti atentia in timp ce lucrati de acasa.