Moduri de a ramane conectat

Ca masura de precautie pentru a contribui la incetinirea raspandirii Coronavirusului (COVID-19), mii de companii din intreaga lume cer angajatilor sa lucreze de acasa. Desi aceasta este o experienta noua pentru multi, munca de la distanta a fost o tendinta care se accelereaza in intreaga lume cu mult inainte de lovirea pandemiei.

De fapt, conform statisticilor recente, munca de la distanta a crescut cu peste 103% din 2005 si continua sa creasca doar odata cu cresterea a ceea ce expertul financiar Ric Edelman monedeaza „economia gigantului”. Astazi, aproximativ 50% dintre lucratorii din SUA au un loc de munca compatibil in prezent cu munca de la distanta.

Functionarea la distanta necesita un anumit nivel de initiativa si autodisciplina care nu vine intotdeauna in mod natural (indiferent daca o faci in mod regulat sau nu). Aflati sapte obiceiuri pe care le-am invatat de la lucrul de la distanta pentru pornirile tehnologice (de asemenea, multumita lui Tim Ferris si altor mentori virtuali). Aceste obiceiuri s-au dovedit ca va ajuta in mod semnificativ sa va cresteti productivitatea, permitandu-va, in acelasi timp, sa evitati traficul pe ore.

1. Incepeti din interior
Este extrem de important sa alegeti o munca care va place, care va poate oferi, de asemenea, un venit stabil. In acelasi timp, am invatat pentru a performa la cea mai mare capacitate, trebuie sa pornim din interior.

 

2. Mananca 
Una dintre cartile mele preferate pe care am citit-o recent se numeste „Mananca broasca: 21 mari modalitati de a opri procrastinarea”. Autorul Brian Tracy discuta despre importanta factorilor psihologici, cum ar fi autoeficacitatea si cum poti, in esenta, sa-ti „piratezi” creierul pentru o conducere mai mare si productivitate.

 

3. Fii regimentat
Da, este extrem de tentant sa lucrezi acolo unde iti doresti, cand vrei si atat cat iti doresti, dar aceasta nu este pur si simplu o reteta pentru sustenabilitate si succes, mai ales cand vine vorba de ceea ce este cel mai important – echilibrul dvs. munca / viata.