Modalitati simple de a va imbunatati abilitatile de scris – I

Fiecare scriitor vrea sa o faca, sa fie publicat, sa fie remarcat – dar cum ajungi acolo? Cum va asigurati ca abilitatile de scriere sunt la egalitate? Sigur, ati putea petrece cativa ani si o multime de bani pe un MAE si exista o multime de carti si manuale care va vor spune „Cum sa va imbunatatiti scrierea”. Dar uneori, lucrurile marunte va pot face un scriitor mai bun. Doar cateva mici modificari ale procesului de scriere s-ar putea sa va duca la un nivel complet nou – si de acolo devine mai usor! Incercati cateva dintre aceste exercitii de scriere simple, dar extrem de eficiente, pentru a va intari cunostintele de scriere si pentru a va distinge de multime:

Putina pauza
Una dintre cele mai simple modalitati de a va imbunatati abilitatile de scriere este doar sa dormiti pe ea. Puneti schita departe si nu o priviti timp de 24 pana la 48 de ore – mai mult daca nu aveti un termen limita. Nici nu te gandi la asta. Ai nevoie de ceva timp departe de scris pentru a obtine o perspectiva mai clara asupra ei. Daca este prea proaspat, vei fi totusi atasat de el si nu vei putea sa aduni curajul de a-ti „ucide dragii”, asa cum se spune. Aceasta perioada de relaxare este de fapt un moment minunat pentru a citi, care este urmatoarea noastra strategie …

Citeste Citeste citeste
In realitate nu exista nicio cale de a o inconjura – nu poti deveni un scriitor mai bun fara a fi un cititor dornic. Asadar, acordati atentie diferitelor materiale de scris. Si cand citesti, este inteligent sa te diversifici. Luati genuri pe care in mod normal nu le-ati face si incercati-le. Cititi Tolstoi, precum si postari de blog mai usoare. Nu trebuie sa te indragostesti de un roman SF daca esti de obicei un fan al literaturii engleze, dar este sanatos pentru creierul tau scriitor sa aiba o dieta variata de genuri si stiluri de scris.

Daca aveti timp, alaturati-va unui club de carte pentru a va forta sa cititi din nou analitic. Fii un cititor pasionat de fictiune si non-fictiune de toate lungimile si vei vedea ca stilul tau de scriere, indiferent daca este scris creativ sau scris tehnic, se imbunatateste in mod magic.