Mindfulness: Cheia ta pentru a ramane productiv in acest sezon de sarbatori

Probabil se simte ca mindfulness-ul este un cuvant la moda excesiv utilizat in acest moment. Dar 2020 s-a dovedit a fi un an de obstacole neasteptate pentru aproape toata lumea, dand un nou context cuvantului. Da vina pe cocktailul Instagram si pe fluxul de stiri, fluxul de invitatii Zoom si mesaje text sau jonglarea cu noul lucru normal de la locul de munca – mintea noastra gestioneaza o mie de distractii minuscule in fiecare zi. Aceasta remorcare constanta pentru atentia dvs. va poate lasa cu usurinta sa va simtiti dezamagiti si nefocalizati, mai ales pe masura ce se apropie sarbatorile.

Aici intervine David Nichtern . El il primeste.

„Daca puneti o fereastra in mintea cuiva intr-o zi obisnuita, seamana cu ceea ce numim mintea maimutelor … doar se leagana de la vita la vie, de la subiect la subiect”, explica David.

Ideea este ca mintea noastra este fragmentata in mod obisnuit si daca vrem sa ne simtim mai concentrati si in pace trebuie sa invatam sa lucram cu ea. Pentru David, antidotul pentru mintea frenetica este o practica de mindfulness – o colectie de tehnici simple pentru a va intoarce mintea inapoi in momentul prezent. Dar David nu uraste.

„Mintea noastra, cand ne asezam, va avea energie. Si voi spune asta acum si o voi repeta; nu exista nicio problema cu asta. Credem ca este o problema uriasa. Singura problema este ca suntem putin dezechilibrati si ne distragem atentia. Si putem lucra cu asta. ”

Deci, nu este nimic in neregula cu tine. O minte agitata este normala. Doar ca, atunci cand este prea in dezacord cu ceea ce doriti sa faceti – sa spuneti ca lucrati la un proiect mare pentru clienti – poate fi frustrant si abilitatile dvs. de luare a deciziilor pot scapa.

„Daca aducem atentie la ceea ce facem si cultivam asta, sincronizam felul aspectelor de baza ale existentei noastre, care este corpul si mintea noastra”, explica David. Si atunci cand va sincronizati cu voi insiva, sunteti mai in masura sa navigati in cerintele practice ale muncii si ale vietii.