Microsoft și HP lansează un tablet PC

Lovitură destul de grea pentru Steve Jobs & Co. Deși mult-așteptatul Apple tablet animă de ceva vreme bursa zvonurilor, Microsoft și HP s-au aliat și au prezentat un produs similar înainte ca rivalii lor să facă acest pas. Potrivit BBC News, slate-ul, computerul care se vrea a fi legătura dintre unsmartphone și un laptop, va avea o configurație destul de puternică pentru a folosi sistemul de operare Windows 7.

Mini-laptop-ul cu touchscreen are forma unui e-reader de dimensiuni un pic mai mari. Steve Ballmer, șeful de la Microsoft, cel care a prezentat noul produs la Consumer Electronic Show, a numit noua jucărie un „produs mic și frumos”, explicând că este aproape la fel de portabilă ca un telefon mobil și aproape la fel de performantă ca un PC.

Deși în ceea ce privește anunțul, Microsoft și HP le-au luat fața celor de la Apple, bloggerii specialiști prezenți la dezvăluirea tablet-ului nu s-au declarat foarte încântați de acest nou produs. Majoritatea dintre ei spun că nu aduce nimic nou la nivel de software și, spre deosebire de surprizele cu care Apple și-a obișnuit fanii, tablet-ul încă nebotezat nu îi face pe utilizatorii de rând să își dorească să și-l achiziționeze.

Noul produs al Microsoft va putea fi achiziționat, cel mai probabil, începând cu luna martie.

smart guess: Sunt tare curios să văd cu ce inovații va veni Apple atunci când își va prezenta varianta de tablet. Din păcate pentru ei, cei de la Microsoft n-au excelat niciodată la capitolul acelor mici detalii care iau ochii consumatorilor. Windows 7 e un sistem bun și apreciat de mai toată lumea, dar nu sunt sigur că asta va fi de ajuns pentru succesul tablet-ului produs împreună cu HP.