Lucruri interesante despre combustibilii fosili

Procesele naturale precum descompunerea organismelor moarte sunt responsabile pentru formarea combustibililor fosili. De aceea, combustibilii fosili sunt în esență rămășițele animalelor și plantelor moarte care sunt îngropate adânc sub crusta pământului. De când aceștia au învățat să le folosească, combustibilii fosili au alimentat viața oamenilor timp de secole.

Iată câteva fapte interesante despre combustibilii fosili:

 1. 85% din energia utilizată de noi provine din combustibili fosili.
 2. Sursa de țiței provine din regiunile subterane numite rezervoare. Putem folosi țiței în fabricarea mai multor produse, cum ar fi electricitatea și benzina.
 3. Cărbunele este în principal o rocă combustibilă neagră.
 4. Arderea combustibililor fosili generează energie sau electricitate.
 5. Oamenii din întreaga lume se bazează în principal pe combustibilii fosili pentru generarea de sursă de energie, pot fi ușor transformați în diferite forme de energie.
 6. Cantitatea de petrol utilizată zilnic de americani este de 18 milioane de barili.
 7. Cantitste nevoie de aproape 800 de kilograme de cărbune pentru alimentarea unui bec care să reziste tot anul. Ar fi nevoie de cel puțin 422 de ani de descompunere a materialelor moarte timp pentru a putea înlocui numărul combustibililor fosili pe care oamenii deja i-au consumat.
 8. Când vine vorba de producția de energie electrică, alternativele la combustibilii fosili sunt energia eoliană, energia solară și energia hidroelectrică. Spre deosebire de combustibilii fosili, toate trei sunt surse regenerabile de energie.
 9. Dacă sunteți curios să știți de ce majoritatea națiunilor depind în mare parte de combustibilii fosili ca sursă principală de energie chiar și atunci când este limitată având în vedere că există alte surse regenerabile de energie, trebuie să cunoașteți că: Mineritul, precum și prelucrarea combustibililor fosili sunt extrem de ieftine. În mod similar, convertirea lor în energie este la fel de ieftină. Dar, sursele regenerabile de energie sunt greu de convertit în energie.
 10. Combustibilii fosili nu ne-au dat doar energi, ne dau și probleme de mediu. Combustibilii fosili sunt responsabili pentru majoritatea problemelor de mediu cum ar fi ploaia acidă, încălzirea globală, poluarea apei și poluarea aerului cu care se confruntă omul în prezent.
 11. Deci, problema cu combustibilii fosili, cum ar fi cărbunele, petrolul și gazele, este că acestea nu sunt regenerabile și, prin urmare, sunt limitate. Deși sunt extrem de ieftine și ușor de utilizat, am consumat deja 90% din combustibilii fosili.