Locuri incredibile care există de fapt pe Pământ

Minunile naturale precum Cascada Victoria și Grand Canyon sunt, fără îndoială, mari și oricine le vede este sigur că va fi impresionat. Cu toate acestea, alte locuri de pe pământ sunt mult mai încâlcite. Locuri incredibile care sunt imposibile din punct de vedere științific – sau aproape străine – ca și cum ar putea exista doar într-o lume care a evoluat separat de a noastră. Până în prezent, oamenilor de știință încă le este greu să înțeleagă cum au ajuns aceste locuri pentru că nu par să urmeze legi științifice cunoscute.

Să aruncăm o privire la unele dintre aceste locuri misterioase.

Cazanul Diavolului – Devils Kettle

Cazanul Diavolului din Minnesota este unul dintre cele mai intrigante mistere din zilele noastre. Într-un anumit punct de-a lungul râului Brewery, apa se împarte în două – unul dintre capete se varsă în Lacul Superior, iar celălalt – ei bine, nimeni nu știe unde merge. Oamenii de știință au încercat să experimenteze cu diferite lucruri, inclusiv bile de ping pong și coloranți pentru a-i urmări cursul, dar nimic.

Luminile Hessdalen

Începând cu anii 80, OZN-urile au fost observate de mii de oameni din Valea Hessdalen din Norvegia. Lumini misterioase apar în înaltul cerului. Sunt în nuanțe strălucitoare. Își schimbă formele, dansează în jurul nucleului acestora, clipesc inconfundabil și dispar, doar pentru a reapărea în noaptea următoare. Și în timp ce teoriile încearcă să explice această întâmplare ciudată, niciuna nu pare să fie suficient de bună.

Orașul adormit Kalachi

Cetățenii din Kalachi se confruntă cu o epidemie de somn foarte misterioasă; doar se prăbușesc în goluri, la întâmplare – chiar și în timpul mersului. De asemenea, oamenii raportează oboseala, pierderea memoriei și halucinații. Problema somnului se ocupă de toate persoanele demografice, inclusiv cei tineri și bătrâni, bărbați și femei. Țara a comandat o evacuare, dar nu există un singur indiciu cu privire la ce cauzează problema.

Cercurile din Namibia

Există câmpuri de iarbă cu cercuri curbate în ele la intervale regulate în deșertul namibian. Aceste cercuri sunt aproape perfect formate și variază între 3 și 20 m în diametru. Uitați să explicați cercurile; oamenii de știință nici nu știu de ce au luat forma cercului, în locul altei forme. Și în ciuda mai multor teorii apărute pentru a rezolva misterul, toate au fost dezafectate aproape imediat.

Gheizerul Zburăor

Această formațiune se găsește în nord-vestul Nevadei. Gheizerul are aproximativ 1.5 m înălțime și 3.5 m lățime și a fost format în 1964, parțial de om și parțial de natură. O companie de energie a perforat un puț într-o flexie geotermală, a blocat apă de 200 de grade și a lăsat-o singură, deoarece nu au putut-o folosi în nici un mod benefic. Au încercat să sigileze peretele, dar apa s-a scurs și s-a ridicat în aer. De-a lungul timpului, depozitul de minerale s-a acumulat și astfel s-a format un Gheizer cu aspect neobișnuit.

Cascada de sânge

Această minune bizară se află în Țara Victoria din Antarctica de Est. Numele și aspectul său sinistru sunt suficiente pentru a trimite frisoane în coloana vertebrală. Cascada sângerie din ghețarul Taylor are apă de nuanțe roșii strălucitoare. Contrastul său izbitor cu ghețarul alb pur îl face să pară și mai remarcabil. Oamenii de știință au studiat cascada pentru a-i determina originea și au descoperit sub ghețar un ecosistem de bacterii extraordinar, care produce fier feric și sulfit.

Cascada subacvatică

Cascadele sunt frumoase și chiar romantice. Cascada subacvatică este însă ceva. Este situată între Africa și America de Sud și este cauzată de forța curenților care împing apa în jos. Ceea ce se întâmplă aici este că nisipul de pe țărmuri este condus de curenții oceanici din acel raft înalt de coastă în adâncurile oceanice mai întunecate ale vârfului sudic al tărâmului.

Marea Sargasso

Aceasta este singura mare care este înconjurată de și mai multă mare. Marea Sargasso nu are țărm sau linie de coastă. În loc să fie acoperită de pământ, acesta este înconjurată de patru curenți oceanici: Curentul Golfului la vest, Curentul Atlanticului de Nord la Nord, Curentul Canar la Est și Curentul Ecuatorial al Nordului la sud.