Internetul – sursa principala de comunicare – IV

4. Elimina Distractiile
In aceasta lume digitala, suntem mai distrasi ca niciodata, majoritatea distragerilor noastre provin de pe dispozitivele noastre mobile. Clopotele de notificare ne pot face sa ne simtim nerabdatori sa le verificam. Adaugati acest lucru intr-o configuratie de lucru de acasa, unde copiii pot invata practic de acasa, iar creatorii au mult de rezolvat si putin timp de adaptat.

Sfat pentru profesionisti: colaborarea creativa ocupa un spatiu creativ
Pentru a evita ingaduirea distragerii distractiilor, luati in considerare crearea unui spatiu de birou desemnat in casa, fara distrageri si dotat cu tot ce are nevoie un creator la distanta.

5. Simplificati utilizarea aplicatiilor
Pe langa simplificarea comunicarii, creatorii ar trebui sa reduca numarul de aplicatii si instrumente utilizate pentru a evita complicatiile. Este suficient sa verificati e-mailurile si slack-ul (sau instrumentul de comunicare ales) toata ziua. Adaugati asta la revenirea inainte si inapoi intre diferite aplicatii si ati putea avea o echipa mai putin productiva si coplesita.

Din fericire, unele instrumente sunt construite pentru o forta de munca la distanta. Cloud-ul este raspunsul la rugaciunile unei forte de munca digitale care se lupta, permitand tuturor angajatilor sa aiba acces la fisiere si date de care au nevoie de oriunde, in orice moment al zilei.

Potrivit expertului in cloud computing, Barbara Ericson, de la Cloud Defense , „Cloud computing faciliteaza extragerea fisierelor de oriunde in lume, deoarece reteaua cloud este mentinuta pe internet. Companiile si persoanele fizice pot beneficia de acest aspect, deoarece le permite utilizatorilor sa recupereze fisiere fara a avea la dispozitie un dispozitiv de stocare a datelor fizice. ”