Insectele sociale care acționează ca inspirație pentru milioane

Furnicile sunt reprezentanții forței și muncii grele. Există multe persoane cărora nu le plac furnicile, dar acestea sunt insecte remarcabile. Există multe date despre furnici (cunoscute și sub numele de insecte sociale), care nu sunt cunoscute de multe persoane. Furnicile sunt considerate insecte sociale, deoarece acestea locuiesc în colonii și caracteristici inerente, cum ar fi diviziunea muncii, suprapunerea generației și integrarea grupului.

Desfășurarea unor fapte necunoscute despre furnici
Există multe date despre furnici care nu sunt cunoscute de mulți. Majoritatea oamenilor urăsc furnicile. Dar este foarte important ca acei oameni (copii exorbitanți) să cunoască faptele necunoscute. Câteva dintre datele furnizate aici:

Furnica este o insectă atât de muncitoare încât poate ridica greutatea de aproximativ 20 de ori mai mult decât greutatea corporală.
Furnicile sunt de obicei duse la moarte atunci când se luptă între ele.
Furnicile nu au organe auditive sau urechi. Se aud predicând prin vibrații care au loc pe pământ.
Furnicile regine sunt singurele furnici reproducătoare din colonie și depun milioane de ouă de furnică. Aceste furnici pot deveni furnicile masculine sau furnicile feminine sau chiar furnicile regine. Acestea pot supraviețui chiar mulți ani, până la 30 de ani.
Există peste 12000 de tipuri de specii ale insectei sociale pe toată planeta.
Pentru a ști unde au fost furnicile, trăiesc urmele feromonilor în procesul de hrănire.
Există trei categorii de furnici într-un grup. Sunt furnici masculine, furnici feminine și furnica regină. Furnicile femele dețin aripi. Acestora le cad aripile înainte de a construi un nou cuib.
Furnicile de sex feminin sunt, de asemenea, cunoscute sub numele de furnicile muncitoare, care fac toate lucrările importante ale coloniei, precum vânarea mâncării, îngrijirea ouălor, a cuibului și a coloniei.
Sarcina principală a furnicilor masculine este să se împerecheze cu regina pentru a produce ouă.
Furnicile au găuri minuscule pe tot corpul. Aceste găuri acționează cu rol de plămâni. Acesta este motivul pentru care nu au plămâni. Oxigenul și dioxidul de carbon intră și, respectiv, părăsește corpul lor prin porii minusculi prezenți pe tot corpul.
Colonia de furnici și viitorul ei
Regina unei colonii este liderul coloniei. Ea este singura responsabilă pentru nașterea altor furnici. Se împerechează cu furnicile masculine pentru a depune milioane de ouă. Furnicile masculine ale coloniei se împerechează cu alte viitoare regine. Acest lucru se face astfel încât să își poată reproduce și extinde grupul.

Furnicile mascul mor de obicei la scurt timp după împerechere. Acest proces începe odată ce reginele devin adulți. Într-o colonie poate exista una sau mai multe regine. Aceasta depinde de speciile furnicii.

Funcția furnicilor soldat
Colonia este formată din soldați sau muncitori. Furnicile soldate (de obicei femelele sterile care nu se pot reproduce) protejează colonia, ouăle și regina.

Furnicile de sex feminin sau muncitoare subliniază și ele în culegerea de alimente. Acestea atacă colonia de dușmani în căutarea hranei. După luptă, colonia câștigătoare scoate ouăle grupului inamic învins.

Ouăle, după eclozare pot deveni masculi, femele sau regine. Acest lucru depinde complet de hrănirea ouălor și nu de genă. Furnicile soldate sunt, de asemenea, responsabile de construirea de dealuri și munți de furnici.

 Durata de viață a unei colonii de furnici

Durata medie de viață a unei colonii de furnici este limitată la durata de viață a furnicii regine sau puțin mai lungă decât durata ei de viață. Dacă regina moare, atunci colonia supraviețuiește doar câteva luni. În funcție de tipul de specie, aceste insecte sociale pot trăi în milioane într-un grup sau într-o colonie.

Tipuri de furnici

Furnicile argentiniene

După cum sugerează și numele, speciile sunt native din Brazilia și Argentina. Această specie a fost introdusă în navele înspăimântătoare în statul SUA în anii 1890. Modelele se găsesc și în statele din California, Washington, Oregon și Maryland.

Dietă:

Furnicile native din Argentina se referă la substanțe care sunt dulci. Ele pot mânca orice produse, inclusiv grăsimi, ouă, carne și uleiuri. O caracteristică a acestor furnici este aceea că nu vizitează aceeași zonă de mai multe ori. Este o pierdere de timp pentru acestea.

Habitat:

Acești nativi din Argentina trăiesc în general într-un mediu umed, care este aproape de unele surse de hrană. Coloniile pot crește până la dimensiunea monumentelor.

Profilaxie:

Eliminarea apei stătătoare.
Asigurați-vă că nu există nicio fisură sau vreo deschidere în casă.
Furnicile tâmplar

Acest tip de furnici își construiesc cuibul pentru a trăi în pădure. Această insectă poate provoca pagube în casa ta și în special la produsele din lemn. Fiecare colonie de acest tip de furnici a fertilizat regina. Regina începe să trăiască în cavitatea de lemn, unde aceasta hrănește puii de furnică cu salivă și trăiește în cuib în tot acest timp.

Dietă:

Furnicile tâmplar evită să mănânce lemn care este eliminat de ele în timpul activității de construcție a cuibului. Furnicile le depun în fața coloniei. Dieta acestui tip de furnici include insecte moarte, precum și insecte vii. De asemenea, mănâncă carne și grăsimi. Deși rămân în lemn umed, dar spre deosebire de termite, acestea nu se hrănesc cu lemn.

Habitat:

Furnicile tâmplar trăiesc de obicei în zone din lemn umed sau oriunde în altă parte unde găsesc apă.

Impacturile cauzate de acestea:

Acest tip de furnici pot face tuneluri perfecte în interiorul lemnului. Dar, de obicei, aceste furnici nu poartă nici un fel de boli.

Prevenire:

Eliminați orice fel de apă în stătătoare, astfel încât furnicile să nu se poată reproduce acolo sau să facă cuibul.

Ține copacii și alte crenguțe departe de casa ta.

Furnicile urât mirositoare de casă

Acest tip de furnici are un miros foarte puternic asemănător cu nuca de cocos. Construiesc un cuib în jurul locurilor benefice și pot exista până la 1 membru lakh într-o colonie.

Dietă:

Acest fel de furnici mănâncă substanțe și insecte dulci.

habitat:

Aceste furnici își fac cuibul în bușteni și resturi.

Impact:

Acest tip de furnici nu este de obicei o amenințare pentru sănătate. Dar acestea sunt responsabili de contaminarea alimentelor.