Greta Thunberg: Ascultați oamenii de știință!

Cu un an în urmă, toți climatologii, cosmologii și întreaga fraternitate științifică ar fi putut cu greu să anticipeze că o tică de 16 ani va deveni cel mai mare aliat al lor. Greta Thunberg, o adolescentă suedeză, a folosit cu abilitate aspectul său public și prezența oarecum influentă în social media pentru a impune acțiuni afirmative pentru reducerea emisiilor de carbon .

„Ascultați oamenii de știință!”

Deci, ce spun acești oameni de știință?

Acești profesioniști avertizează întreaga lume cu privire la efectele severe ale încălzirii globale. Cercetările arată că impactul schimbărilor climatice s-a intensificat în ultimele trei decenii. Cu toate acestea, în ultimul an, aceste avertismente s-au intensificat.

Rapoarte detaliate despre consecințele economice, ecologice și umane masive ale ceea ce se numește încălzirea globală „nelimitată” au ieșit într-un ritm rapid și furios. Durerea a început în octombrie 2018, cu publicarea unui raport special din știința climatică globală a ONU autoritate – IPCC. Raportul a evidențiat efectele potențiale ale creșterii temperaturii globale de 1,5 grade Celsius .

Momentul descoperitor

Publicarea raportului IPCC a oferit un moment avansat în ceea ce privește acoperirea presei și conștiința publicului, cu titluri de știri, nenumărate sonete și imagini care avertizează asupra unui termen limită pentru „12 ani” pentru a aborda catastrofele schimbărilor climatice. Această frază de prindere a fost mai alarmantă în comparație cu admisiunile puternice ale IPCC. Sigur, planeta nu va exploda în 2030. Cu toate acestea, întârzierile suplimentare în acționarea adecvată vor face mai dificilă trecerea pe o planetă cu emisii reduse de carbon. Deci, nu credeți că este timpul să ascultăm oamenii de știință cum spune Greta Thunberg?

Cine este Greta Thunberg?

Greta Thunberg este o activistă climatică suedeză în vârstă de 16 ani, care a aprins o mișcare globală a tineretului cu grevele sale de școală de vineri pentru a pleda pentru acțiuni împotriva emisiilor de carbon. A călătorit prin America și Europa, trimițând același mesaj – pentru a se uni în spatele științei și a acționa asupra științei. Ea crede cu tărie că schimbările climatice sunt o criză și toată lumea trebuie să facă tot ce poate pentru a răspândi conștientizarea în acest sens. Potrivit lui Thunberg, dacă actualii lideri ai lumii ne eșuează, generația ei nu îi va ierta niciodată!