Fondul pentru clima ecologică: tot ceea ce știi trebuie să știi Partea I

Fondul pentru clima ecologică este un fond global creat pentru a trata consecințele variate ale schimbărilor climatice în întreaga lume. Își are rădăcinile în cererea țărilor dezvoltate și în curs de dezvoltare pentru a se adapta la climatul în schimbare.

Ca națiune de frunte în economie, SUA ia deja măsuri semnificative pentru a se adapta la variațiile climatice. Odată cu creșterea încălzirii globale, nivelul mării crește și creează un impact major asupra regiunilor de coastă. Așadar, orașul Miami se concentrează pe elaborarea unui plan de infrastructură care a fost modelat astfel încât să se îngrijească creșterea scării apei.

Având în vedere urgența unei conștientizări similare în restul lumii, Fondul pentru clima ecologică a fost dezvoltat pentru a ajuta statele în curs de dezvoltare în a face față schimbărilor climatice, în cazul în care nu dispun de finanțarea proprie.

Originea Fondului pentru Clima Verde

Înființat în 2010 sub domeniul Convenției-cadru a Națiunilor Unite privind schimbările climatice (UNFCCC), CGC a fost o măsură luată pentru a combate provocările schimbărilor climatice. Acest fond a fost aprobat în cadrul celei de-a 16-a Conferințe a părților din 2010 în cadrul Acordului de la Cancun, care a discutat efectele adverse ale amprentelor carbonice asupra climei.

Vizează colectarea a 100 de miliarde de dolari până în anul 2020, ca finanțare a climei pentru lume. GCF are sediul în Incheon, Coreea de Sud. În prezent, GCF își propune să ofere ajutor financiar tuturor țărilor care doresc să își reducă amprentele de carbon.

Responsabilitatea Fondului pentru Clima Verde

În toate lumea, oamenii sunt adesea găsiți punând la îndoială responsabilitatea FGC și pare neclar dacă banii sunt folosiți în mod bun. Prin urmare, am colectat anumiți factori vitali care contribuie la credibilitatea serviciului de finanțare.