Fondul pentru clima ecologică: tot ceea ce știi trebuie să știi Partea a II-a

GCF are menținerea unei transparențe complete cu părțile interesate și cu masele, permițând un flux continuu de informații. Politica de dezvăluire a informațiilor (IDP) a fost stabilită de aceștia pentru a asigura condiții clare de divulgare a diferitelor tipuri de informații publicului. În timp ce unele detalii sunt anunțate la intervale regulate, unele sunt lansate numai la cerere. Această comunicare transparentă le face mai ușor de analizat comportamentul și răspunsurile publice. Ei sunt apoi lăsați cu suficient timp pentru a lucra la anumite feedback-uri constructive primite de la entuziaști.

● Unitatea de evaluare independentă

Departamentul IEU al CGC lucrează pe anumite principii, după cum urmează: Acesta trebuie să informeze Consiliul GCF cu privire la toate evoluțiile și să difuzeze știrile înainte. IEU lansează evaluări periodice ale performanței GCF, astfel încât toată lumea să conștientizeze eficiența și capacitatea instituției. Acesta trimite rapoartele de evaluare către UNFCCC, astfel încât corpul lor de pază să se afle într-o buclă de toate funcționalitățile și activitățile lor. Prin urmare, IEU acționează ca un filtru între masă și GCF, astfel încât doar datele verificate și valide ajung la noi.

● Unitate de Integritate Independentă (IIU)

Majoritatea oamenilor au probleme de încredere în ceea ce privește finanțarea serviciilor, indiferent de organizația care le autorizează. Pentru a face față acestui lucru, GCF are unitatea de integritate independentă care monitorizează toate acțiunile legate de aceasta. Integritatea este de cea mai mare importanță la organizarea GCF, și astfel, IIU se asigură că tot personalul și membrii asociați cu agenția urmează un decor. Acest lucru se aplică chiar și părților interesate și altor intermediari.

● Mecanism independent de redresare (IRM)

Există o filială dedicată în consiliul GCF care asigură răspunsuri tuturor persoanelor care vin cu o întrebare sau o reclamație, numită Mecanismul de Redresare Independent (IRM). Mai multe proiecte GCF se derulează în întreaga lume, iar oamenii ar putea fi afectați în mod negativ de oricare dintre ei. În cazul unei implementări eșuate de către GCF, IRM trebuie contactat imediat. Dacă se întâmplă să observați și încălcări de mediu și sociale, IRM este acțiunea oficială.