Fatadele din lemn sunt alegerea moderna pentru locuintele conservatoare

Fatadele din lemn sunt o alegere grozava pentru proprietarii de locuinte care nu doresc sa iasa din zona de confort, dar simt nevoia sa contribuie la estetica acestora prin alegeri de efect. Deloc ostentative si surprinzator de durabile, fatadele din lemn sunt deosebit de practice, dar si elegante si, mai presus de toate, aratata natural. Acestea se armonizeaza perfect cu plantele, creand o atmosfera exceptionala de pace si liniste.

Persoanele conservatoare prefera un loc perfect pentru a se relaxa si a petrece timp singure, citind o carte, discutand cu prietenii sau organizand o cina de familie. De obicei, astfel de activitati se desfasoara in aer liber, iar cadrul este unul extrem de important. Aspectul extern al locuintei dumneavoastra este, precum in cazul aspectului interior, raspunzator pentru aprecierea celor care va calca pragul, in sensul in care reflecta cat de mult contribuiti la intretinerea si ingrijirea aspectului.

Lemnul termotratat asigura protectie contra razelor UV si a intemperiilor

Daca locuinta dumneavoastra nu este inconjurata de vegetatie, inseamna ca aveti o expunere la soare. In general, acestea devin de obicei foarte calde in anumite momente ale zilei si apoi se racesc rapid. In timp ce toate acestea sunt un avantaj real pentru proprietari, poate fi destul de dificil sa se mentina un confort termic pe perioada verii.

Dupa cum stim cu totii, expunerea la soare, umiditatea ridicata si fluctuatiile de temperatura pot cauza probleme grave pentru exteriorul locuintei, insa fatadele din lemn termotratat asigura protectie deplina impotriva razelor UV si daunatorilor, maximizand durabilitatea si estetica desavarsita.

Cresterea temperaturii inseamna ca aerul se usuca, iar atunci cand temperaturile cresc din nou, fatadele din lemn de slaba calitate preiau umiditate, ceea ce poate provoca daune comparabile. Nivelurile normale de umiditate nu reprezinta o problema, insa fluctuatiile mari de umiditate pot provoca daune.

Veti observa probabil lacune intre placile individuale, care apar datorita fluctuatiilor nivelurilor de temperatura si umiditate. Aceste goluri vor aparea si apoi vor disparea din nou, in functie de conditiile ambientale. Spre deosebire de acestea, fatadele din lemn Meranti si Tatajuba va ofera garantia confortului independent de intemperii, iar intretinerea acestora este extrem de permisiva, intrucat durabilitatea lor se poate extinde pe perioada deceniilor.

Prin urmare, se recomanda sa folositi fatade din lemn de pe e-parchet.ro daca optati pentru un design minimalist, dar actual al locuintei, deoarece acest lucru va reduce riscul problemelor mentionate mai sus.

Datorita diferentelor esentiale dintre fatadele din lemn de slaba calitate si din lemn masiv, acestea din urma sunt potrivite pentru scopuri diferite, incepand cu infrumusetarea cadrului extern. In cazul fatadelor din lemn termotratat, placile sunt alcatuite din straturi de diferite soiuri de lemn cu un strat de lemn de esenta tare.

Fatadele din lemn expuse la soare, necesita, de asemenea, o protectie speciala. Acest lucru se poate realiza prin introducerea unui lac protector, ceea ce va reduce eventualele daune cauzate de lumina puternica a soarelui.