Fapte interesante despre termite

Unul dintre interesantele lucruri despre termite este că oamenii se referă adesea la termeni precum distrugători tăcuți. Motivul este că ar putea fi ascunse oriunde și pot apărea fără indicii instantanee de daune. Locurile obișnuite în casă unde se ascund și se dezvoltă sunt subsolul și podul.

Deși speciile de termite se dezvoltă în diverse climate și preferă diverse tipuri de hrană, toate termitele necesită câteva lucruri de bază pentru a supraviețui. Acestea ar fi umiditatea, un adăpost, hrană și temperatură favorabilă.

Faptul trist este că toate casele, în ciuda stilului lor, pot oferi aceste condiții supreme pentru invazia de termite.

Termitele și casa ta
Aveți probleme cu termitele? Probabil că nu sunteți sigur. Numeroși proprietari de case nu sunt conștienți de acești dăunători care se ascund foarte bine, deoarece de obișnuiesc să locuiască ascunse sub pământ sau în interiorul pereților din casa ta. Cu o infestare atât de greu de identificat, termitele provoacă daune destul de violente în urma distrugerii caselor.

Vă întrebați cum vă protejați casa împotriva acestor invadatori nevăzuți? Urmați sfaturile care sunt date mai jos și problemele cu termitele vor deveni istorie.

Termitele tind să fie mai dinamice la temperaturi ridicate, deoarece lucrează pentru depozitarea alimentelor pentru utilizare în timpul iernii. Cu toate acestea, în părțile țării care au un climat mai cald, ele reprezintă o amenințare pe tot parcursul anului.

Deși ar putea fi înșelătoare, termitele lasă indicații de avertizare. Indicatorii unei infestări cu termite constau din:

-Lemn care are un sunet gol atunci când este lovit.
-Vopsea care a crăpat sau are bule.
-Prezența tuburilor de noroi pe pereții exteriori.
-Un roi tranzitiv de insecte zburătoare în casă.
Deși rezolvarea infestațiilor cu termite ar trebui lăsat în mâinile unui specialist, se pot găsi soluții simple pentru a proteja casa.

Unul dintre aspectele esențiale ale termitelor este că au supraviețuit 250 de milioane de ani. Supraviețuirea lor se datorează parțial „sistemului degustător” al reginei. În acest sistem, lucrătorii coloniei gustă și procesează toate mâncărurile înainte ca regina să o aibă.