Fanii au șansa să creeze un nou personaj pentru The Simpsons

Ok, de acord, poate că azi am exagerat puțin cu știrile despre aniversări de personaje fictive, dar trebuie să recunosc că, în acest moment, ele par mult mai interesante decât personajele neanimate din politica românească. Așadar, lăsând campania electorală acolo unde îi e locul, vă anunțăm că aveți șansa să intrați în istoria unuia dintre cele mai importante fenomene socio-culturale ale ultimelor decenii – The Simpsons. Potrivit BBC News, cu ocazia a 20 de ani de episoade săptămânale, producătorii serialului au anunțat că vor organiza un concurs ce dă șansa fanilor să creeze un nou personaj care va urma să apară într-un episod de la începutul anului viitor.

Câștigătorul concursului va avea șansa să meargă la Los Angeles și să lucreze cu producătorii și animatorii Simpsonilor. Competiția va fi deschisă doar o săptămână și va fi jurizată de Al Jean, producătorul executiv, și Matt Groening, creatorul show-ului. Personajele trebuie să fie ”pregnante, amuzante și caracteristice pentru The Simpsons”, a declarat Jean. De asemenea, ”am reușit să limităm constrângerile la un singur aspect – să fie vorba de o ființă umană”.

Scenariul episodului ce-l va avea ca invitat special și pe solistul Coldplay, Chris Martin, îl pune din nou pe Homer în situația de a-și dezamăgi soția, întârziind la o nuntă după ce se opreşte pentru a cumpăra un bilet la loterie. În graba sa spre ceremonie, capul familiei Simpson se întâlnește cu personajul creat de norocosul și talentatul fan, producătorii neexcluzând posibilitatea ca acesta să se întoarcă și în alte episoade.

Serialul de desene animate va deveni în curând cel mai longeviv program din prime-time din istoria televiziunii americane, studiourile Fox comandând deja alte două sezoane. „E un clișeu, dar n-am fi fost aici fără oamenii care au iubit serialul în toți acești ani”, a spus Al Jean.

smart guess: Concursul ăsta o idee foarte bună, mai ales dacă luăm în considerare că, în ultima vreme, toate serialele, fie ele noi sau vechi, încearcă să inoveze la capitolul ’interacțiune cu publicul’. După atâția ani de istorie, Simpsonii reușesc să rămână la fel de amuzanți și înțepători la adresa oricui merită. Nu mai are acum rost să vorbim despre influența pe care serialul ăsta a avut-o asupra întregii societăți în ultimii 20 de ani. E de ajuns să le mulțumim pentru toate râsetele provocate și să le urăm și lor la mulți ani!