Efectele și soluțiile de poluare a aerului

Poluarea aerului provoacă dezastru în economie. Cu atât de multe efecte secundare, reducerea poluării aerului ar trebui să fie prima dumneavoastră prioritate. În acest articol, ne concentrăm asupra efectelor și soluțiilor de poluare a aerului.

În zilele noastre, există multe substanțe chimice periculoase în tot ceea ce folosim. Acestea includ creșterea numărului de autovehicule pe benzină pe autostrăzi ce duc la poluarea mediului înconjurător. Cu toate acestea, ideea de a preveni poluarea aerului este greu de imaginat.

Altul decât smogul, calitatea aerului se leagă de tot, de la încălzirea globală până la astmul din copilărie. Prin urmare, poluarea aerului nu afectează numai sănătatea noastră, ci toată planeta pentru generațiile viitoare.

Cu toate acestea, nu este totul pierdut. Există posibilitatea de a face diferența. Cu ajutorul următorilor pași, puteți îmbunătăți calitatea aerului în jurul locuinței și al comunității. Astfel, toată lumea poate respira mai ușor.

Înțelegerea cauzelor de poluare a aerului
Există cauze diferite de poluare a aerului pe glob. Printre acestea se numără particulele de dioxid de sulf, ozon de la nivelul solului, plumb, monoxid de carbon și oxid de azot.

Ei bine, cei mai mulți oameni cunosc doar plumbul și monoxidul de carbon ca principala cauză a poluării aerului. Dar vă poate surprinde să aflați că ozonul de la nivelul solului este astăzi cauza principală a poluării aerului.

Nu confundați ozonul de la nivelul solului cu stratul natural de ozon. Acesta din urmă lucrează pentru a preveni ca razele soarelui să ajungă pe suprafața pământului. Dar cum se formează ozonul la nivelul solului?

Se întâmplă atunci când compușii organici volatili se amestecă cu oxizii de azot. Reacțiile chimice rezultate duc la numeroase condiții de sănătate. Acestea includ emfizemul, bronșita și astmul.

Deci, cum controlați acest tip de poluare? Știind unde se produc aceste reacții chimice. Acest lucru provine  de oriunde sunt emisii de vapori de gaze de evacuare și vapori de benzină. Reducerea acestor elemente ajută la reducerea cantității de ozon de la nivelul solului la care sunteți expus.

Reducerea utilizării automobilelor
Vehiculele contribuie cel mai mult la producerea ozonului de la nivelul solului. În fabricarea benzinei este necesară arderea cărbunelui și a petrolului. Reacția contribuie la o creștere a dioxidului de sulf, una dintre cauzele principale ale poluării aerului. Deci, cu cât utilizați mai mult timp vehiculele, cu atât produceți mai multă poluare a aerului.

Deși nu este posibilă eliminarea în totalitate a utilizării automobilelor, puteți face ceva pentru a reduce efectul. Astfel s-ar consolida cumpărăturile și comisioanele. În acest fel, nu este necesar să faceți mai multe călătorii în aceeași locație tot timpul.

Utilizați surse de producere a energiei regenerabile
Electricitatea poate părea o modalitate eficientă de a încălzi și de a vă lumina casa. Dar așteptați, centralele electrice generează cele mai ridicate emisii de carbon. În plus și oxidul de azot se numără printre produsele secundare de utilitate electrică.

Conversia la soluții de producere a energiei cu ajutorul panourilor solare, de exemplu, pare singura opțiune pentru a salva mediul înconjurător de poluare.

Panourile solare disponibile sunt destul de unice în proiectare și instalare. Sunt capabile să genereze suficientă energie pentru a vă încălzi apa și pentru a pune în funcțiune întreaga casă.