Efectele poluării sonore asupra încălzirii globale

Poluarea fonică înseamnă propagarea zgomotului care are impact nociv asupra vieții și activității animalelor umane. Poluarea fonică este cunoscută și sub denumirea de zgomotul mediului. Sunetele exterioare din întreaga lume sunt produse în principal de transport, sistem de transport, mașini și utilaje etc. Și acestea sunt sursele de zgomot excesiv. Traficul este principala sursă de poluare fonică în orașele mari și în metropole. Persoanele care se află pe raza 4-5 km de aeroporturi se confruntă cu poluarea fonică extrem de dură. Clădirile rezidențiale și industriale duc, de asemenea, la poluarea fonică în zonele rezidențiale. Planificarea urbană interioară este încă un motiv pentru poluarea fonică. Conform unor cercetări, poluarea fonică este mai mare în cartierele minoritare rasiale și cu venituri mici.

Efectele poluării sonore asupra oamenilor și animalelor

Dacă nivelul de zgomot este mai mare decât ceea ce considerăm normal, poate duce la efecte cardiovasculare și la un nivel crescut de boală coronariană la om. Poluarea sonoră poate crește, de asemenea, riscul de deces la animale, cum ar fi prădătorii a căror capacitate de detectare a prăzilor folosind semnale senzoriale și capacitatea de evitare a altor animale devine perturbată din cauza excesului de zgomot extern. Poluarea fonică poate de asemenea să interfereze cu capacitatea de navigare și reproducere a animalelor și poate duce la o pierdere permanentă a auzului atât la oameni, cât și la animale.

Infrasunetele produse de turbinele eoliene provoacă poluare?

Infrasunetul este acel sunet care are o frecvență mai mică decât intervalul audibil pentru ființele umane. Prin urmare, nu putem auzi acest sunet, dar îl putem simți și creează un sentiment de neliniște, excitare accentuată, etc. Dar multe controverse au apărut în legătură cu faptul că infrasunetul creează poluare fonică sau nu. De ce sunt fabricate eoliene departe de localitate? De ce locuitorii din apropierea parcurilor eoliene sunt în stare de disperare?

De fapt, infrasunetul parcurge un drum lung, chiar mult mai departe decât sunetele din gama noastră sonoră. Atunci trebuie să înțelegem că aceasta afectează cu siguranță sănătatea oamenilor dintr-o gamă largă de zone din jurul razei parcurilor eoliene. Atunci ar trebui să încetăm să le construim sau să le demontăm pe cele existente? Atunci ce se va întâmpla cu sursele noastre de energie care nu sunt regenerabile?

Prin urmare, aceste tipuri de confuzii vor continua până când se vor găsi unele soluții permanente. Să ne concentrăm acum dacă poluarea fonică este legată sau nu de încălzirea globală.

Poluarea fonică are legătură cu încălzirea globală?

Unii cercetători sugerează că poluarea fonică este într-o oarecare măsură cauzată de încălzirea globală. Imaginează-ți ce se întâmplă atunci când apa fierbinte este turnată peste un cub de gheață. Înainte de topire, va fi mai întâi spart în mai multe piese care produc un sunet. Același principiu este aplicat încălzirii globale provocând poluare fonică. Când aisbergurile lovesc apa caldă, ele încep să se crape, ceea ce produce o cantitate mare de zgomot care perturbă viața marină. Multe tipuri de cercetări au sugerat că sunetul produs prin ruperea unui aisberg este similar cu sunetul produs de sute de tancuri foarte mari. Imaginează-ți, cât de mult creează poluarea fonică datorită încălzirii globale.

Deplasarea către un mediu fără poluare
poluarea este o provocare universală care amenință viața sălbatică, devastează ecosistemul și ucide milioane de oameni în fiecare an.

Despre mediul Națiunii Unite
Vocea globală asupra mediului este condusă de Mediul ONU. Oferă inspirație și leadership curajul altora, pentru alții și protejarea mediului, informând, permițând Națiunilor și inspirând oamenii să-și îmbunătățească nivelul de viață fără niciun compromis pentru generația viitoare. Guvernul ONU lucrează mână în mână cu sectoarele private, sectoarele guvernamentale și societățile civile din întreaga lume, inclusiv diferite entități și organizații ONU plasate în străinătate.

Adunarea mediului ONU
Printre nivelurile de organe de luare a deciziilor din lume, locul cel mai înalt îl ocupă UE și mediul adunat în Kenya, Nairobi, sub tema poluare.

Schimbările climatice sunt printre diversitatea de probleme ale perioadei în care trăim. Acesta a devenit un subiect important de discutat. Mai este timp să-l abordăm. După cum știm cu toții că nu este niciodată prea târziu, așa că este de datoria tuturor ființelor umane prezente pe planetă să prevină poluarea și să păstreze mediul pentru a face din el un loc mai bun pentru a trăi.