Economisiți apa pentru a salva viața pe Pământ

Economisiți apă pentru a salva toate ființele vii din jurul vostru. Singurul lucru care susține supraviețuirea vieții umane este apa. Pare a fi o resursă nelimitată, dar nu este. Pentru a fi mai precis, apa potabilă proaspătă, care este cea mai esențială (pentru diferite scopuri, cum ar fi băutul și gătitul), este limitată.

Dacă apa nu este conservată, atunci furnizarea acesteia se va epuiza. Conservarea apei ajută în multe scopuri diferite, cum ar fi economisirea de energie, precum și echipamente. Aceasta este importanța conservării apei.

Cum putem economisi apa în viața noastră de zi cu zi este o întrebare foarte mare
Mai degrabă este o întrebare simplă și importantă. Există multe moduri de a păstra și conserva apa și de a o folosi în mod corespunzător. Diferitele moduri de a economisi apă în viața noastră de zi cu zi sunt:

Verificați modul de utilizare a apei din baie: acesta este cel mai bun și cel mai simplu mod de a economisi apa în viața de zi cu zi. Diferite sondaje concluzionează că în timpul scăldării și spălării dinților este pierdută o cantitate mare de apă. Opriți robinetul bine în timp ce vă periați dinții, de exemplu. Astfel se pot economisi peste 4 litri de apă în fiecare minut.
Încercați să remediați scurgerile de toaletă: se estimează că o scurgere în baie sau bucătărie poate risipi aproximativ 12000 de litri de apă în fiecare an. Dacă faceți unele ajustări minore în locurile necesare, atunci puteți economisi multă apă.
Folosiți dușuri care economisesc apă: este faptul că dușurile maxime utilizează până la aproximativ 18 litrii de apă în fiecare minut. Dacă începeți să folosiți dușuri de economisire a apei, puteți să economisiți apă în fiecare zi cu ușurință.
Trebuie să fie instalate toalete cu scurgere redusă sau dublă: Puteți reduce consumul zilnic de apă prin instalarea unui bliț dublu sau a unui flash scăzut în toaletă.

Cost personal
Apa nu este adusă la ușile dvs. gratuit după procesare. De fiecare dată trebuie să percepeți o taxă pentru utilitatea locală de care vă bucurați. Cererea și prețul pentru apă sunt gândite astfel încât să fie direct proporționale. Aceasta înseamnă că o cerere mai mare va percepe taxe mai mari și invers. Conservarea apei vă va ajuta să economisiți bani în ceea ce privește calitatea și prețul unitar.

Consumul de energie
Supra-consumarea apei duce la supra-însușirea unei alte resurse sau energie ne-energibile. Aici, energia este energie electrică care este folosită pentru încălzirea apei în scopuri de curățare și gătit. În afară de aceasta, compania locală care furnizează apă casei tale are nevoie și de energie. Astfel, o creștere a cererii de apă duce la o creștere a utilizării energiei.

Infrastructura și tehnologia
Conservarea apei ajută la reducerea cererii de energie. Dacă acest lucru nu se face (conservarea), atunci energia este pierdută în procese precum tratarea apei și, de asemenea, sistemele de livrare a sistemelor septice și stațiile de canalizare. Există o creștere a uzurii echipamentelor odată cu cererea din ce în ce mai mare de apă.

Aceasta duce la schimbarea frecventă a pieselor uzate. Deoarece există o astfel de presiune asupra furnizării de apă a companiei, acestea tind să furnizeze apa înainte de curățarea corespunzătoare, ceea ce duce la probleme grave de sănătate.