Dezastrele naturale nu mai sunt naturale – II

Agricultura
La fel ca si defrisarile, agricultura distruge si solul vegetal al unei suprafete terestre, scazand posibilitatea de a absorbi apa de ploaie. Apa in exces este apoi grabita spre rauri si, in consecinta, sistemul fluvial devine supraincarcat, provocand din nou inundatii, cicloni si tsunami.

Dezvoltare urbana
In acelasi mod, cresterea dezvoltarii urbane face ca acea zona geografica sa fie mai predispusa la dezastre naturale. Suprafetele orasului si ale orasului sunt acoperite cu ciment si asfalt, care nu este capabil sa absoarba apa de ploaie, impovarand sistemul fluvial din apropiere.

Construirea barajelor
Productia de energie hidroelectrica este imposibila fara constructia barajului. Digurile si barajele utilizate pentru a retine apa raului facĀ  zone predispuse la inundatii daunatoare, deoarece exista posibilitatea ca digul sau peretele barajului sa se sparga si sa imprastie apa in imprejurimi. Construirea barajelor face, de asemenea, locul vulnerabil la cutremure din cauza masei mari de apa, punand o presiune imensa in spatele barajului.

Distrugerea zonelor umede naturale
Distrugerea zonelor umede naturale este o alta cauza principala din spatele inundatiilor. Cand mlastinile sunt abandonate si obstacolele naturale pentru apa sunt distruse, apa gaseste noi cai care tind sa fie aproape de asezarile umane, ducand la o pierdere masiva de vieti si bunuri.