Dezastrele aduse de incalzirea globala- II

Iar consecintele nu se termina aici. Schimbarile climatice globale au intensificat dezastrele naturale. Ratele incendiilor salbatice care patrund prin paduri s-ar fi putut reduce, dar intensitatea flacarilor a crescut. De asemenea, uraganele radicale ale celor mai mari frecvente clasate pe 4 si 5 au devenit frecvente. Si acest lucru nu a afectat doar viata umana, ci si viata salbatica, perturband habitatele lor naturale si tiparele de migratie.

Efectele schimbarilor climatice pot fi ireversibile pana in 2030
Respectand raportul special al IPCC privind incalzirea globala la 1,5 ° C , avem doar zece ani pentru a reduce cele mai grave efecte ale schimbarilor climatice . Cu toate acestea, nu s-a facut mare lucru in ceea ce priveste eliberarea emisiilor de gaze cu efect de sera. In continuare, rapoartele ulterioare au avertizat ca planeta noastra va suferi daune ireversibile catastrofal daca emisiile globale de carbon nu vor fi reduse la jumatate in urmatorul deceniu. Am intrat deja in acest deceniu crucial si totusi suntem departe de realitatea crizei!

Peste 1,5 milioane de specii sunt pe cale de disparitie
Expertii estimeaza ca suntem pe punctul de a sasea extinctie in masa – una care este in mare parte rezultatul activitatilor umane. Si analizand schimbarea pe care o aruncam asupra diversitatilor speciale, aproape 30 pana la 50% din totalul speciilor vor disparea in curand.

Concluzie:
Este timpul sa actionam asupra inactiunii fata de schimbarile climatice globale si sa cautam o abordare mai buna fata de criza. Sa stiti ca schimbarile climatice sunt reale si necesita cea mai mare parte a potentialului nostru pentru a evita consecintele sale.