Devastatoarele efecte ale schimbărilor climatice

Schimbările climatice reprezintă o schimbare a modelelor climatice regionale și globale care au rămas constante de secole. Principalul motiv al schimbărilor climatice este creșterea nivelului de dioxid de carbon din atmosferă datorită utilizării nelimitate a combustibililor fosili. În ultimii 150 de ani, am modificat echilibrul lumii prin exploatarea resurselor sale dincolo de limite.

Am tăiat un număr nesfârșit de copaci și am ars cantități excesive de cărbune, gaz și alți combustibili fosili. Schimbările climatice nu sunt altceva decât rezultatul faptelor iresponsabile și egoiste ale omului. Spuneți-ne despre cele mai mari efecte ale schimbărilor climatice asupra mediului nostru:

Cum este afectată pădurea?
Pădurile consumă principalul gaz cu efect de seră, dioxidul de carbon, cel care provoacă încălzirea globală. Ele sunt, de asemenea, habitat al speciilor de animale și plante nesfârșite. Datorită masivei defrișări din ultimii 100 de ani, temperatura globală a crescut. Avem nevoie de tot mai mulți copaci pentru a absorbi dioxidul de carbon, dacă vrem să reducem efectele schimbărilor climatice.

Cum este afectată apa proaspătă?
Nu putem ignora impactul schimbărilor climatice asupra sistemelor de apă ale lumii. Lacurile și râurile furnizează apă potabilă. Resursele de apă dulce din lume se află sub o presiune enormă de la baraj, extracție, drenare, poluare și silozuri. Schimbările climatice îngreunează situația. Topirea ghețarilor din munți tulbură, de asemenea, ecosistemele de apă dulce.

Cum sunt afectate oceanele?
Oceanul are chiuvete de carbon care absorb cantități mari de dioxid de carbon, oprindu-l să nu afecteze atmosfera superioară. Acesta este unul dintre efectele dăunătoare ale schimbărilor climatice. Dar, temperatura mai mare a apei din ocean și concentrația mai mare de dioxid de carbon decât în ​​mod normal face ca oceanele să fie extrem de acide. Algele și coralii sensibile sunt pe moarte, la fel și peștii.

Cum sunt afectate animalele sălbatice?
Schimbările climatice reprezintă cea mai mare cauză de dispariție a mii de specii. Regiunile din Himalaya au devenit deja de trei ori mai calde, ceea ce face dificilă adaptarea leoparzilor de zăpadă la schimbările climatice. În Africa, modificările precipitațiilor pot provoca ploi excesive sau secetă, ambele putând lupta pentru elefanții africani.

Cum este afectată regiunea polară?
Regiunile polare joacă un rol important în reglementarea climatului global al pământului. Temperatura crește rapid în regiunile polare din cauza schimbărilor climatice. Dacă gheața din regiunile polare începe să se topească, cea mai mare parte a lumii va fi sub apă.

Cum este afectată agricultura?
Schimbările climatice au efecte grave asupra agriculturii din întreaga lume. Fiecare plantă necesită o anumită cantitate de precipitații, temperatură, apă și lumina soarelui ca să crească. Schimbările climatice împiedică creșterea plantelor prin faptul că le limitează de ceea ce au nevoie pentru a supraviețui.

Acestea au fost unele efecte grave ale schimbărilor climatice asupra mediului, a oamenilor, a resurselor și creaturilor sale. Există alte câteva daune cauzate de schimbările climatice. Pe scurt, întregul echilibru al pământului este pe cale să se perturbe. Dacă nu reușim să facem ceva pentru a preveni, distrugerea lumii este aproape.