Despre experienta mea cu BRD

Mentalitatea de hârciog (voi reveni într-un post viitor asupra aceastei mentalități) m-a făcut sa adun în ultimii ani un teanc gros de extrase de cont de la BRD (singura bancă care se obosește să îmi trimită scrisori lunar).

Ce poți face cu un teanc de extrase de cont pe ultimii 2 ani? Desigur, posibilitățile sunt practic nelimitate, am să scriu totuși despre ce am făcut eu: le-am studiat!

După un sfert de oră de statistici am ajuns și la concluzia că plătesc băncii un comision gras pentru a afla în permanență care este soldul. Concluzia a fost că trebuie să interoghez mai rar bancomatul asupra disponibilului și să țin minte suma și cheltuielile efectuate, dar treaba a funcționat cam 2 luni după care am realizat că este ineficientă. Uitam mereu.

Alternativa: serviciul Bancă la Distanţă > BRD. Comision lunar 1€. Deci mai ieftin și mai eficient decât bancomatul.

Să o luăm cu începutul. Accesul la site. Acesta se face tastând în browser www.brd-net.ro. Atenție, un simplu brd-net.ro nu este suficient, browserul te va trimite pe plaiurile veșnice ale vânătorii.

Inițial, am încercat să îmi activez acest serviciu online, am ajuns în final la un formular, am completat datele necesare și mi s-a cerut să aleg un interval orar în care voi fi contactat în vederea activării BRD-NET. Era ora 19 seara, așa că am băgat repede intervalul orar 20 și 21 sperând să fiu contactat rapid. A venit un mail cu felicitări, am așteptat și… nu m-a sunat nimeni.

În schimb, a doua zi la 10 dimineața, cine credeți că suna? M-am lămurit repede la telefon cum stă treaba, am trecut pe la sediul băncii, am completat un formular și până seara am primit pe e-mail parola de acces.

Acum să explic…

Accesul se face pe baza codului de utilizator (8 cifre) și a parolei (6 cifre).

Codul de utilizator iți este alocat automat, atunci când faci cererea.

Parola îți este trimisă pe e-mail și la primul login apare o fereastră idioată care te obligă să o schimbi.