Cum să schimbi parbrizul pe CASCO

Te gândești la ce secție de poliție vrei să te duci, vezi cum se cheamă cea mai apropiată stradă de secția respectivă, stradă pe care o vei menționa ca fiind locul unde ți-a sărit piatra de la un autoturism neidentificat care circula în sens opus. Afli și numărul străzii la care s-a petrecut accidentul. Pentru că trebuie completat acolo.

Când completezi, mai ai nevoie de seria/numărul de la asigurările RCA și CASCO.

Mai trebuie să completezi chestii banale precum: nume, adresa, seria și numărul CI, să explici sumar ce s-a întâmplat.

Cu foaia gata completată te prezinți la poliție la ora la care ai tu chef. Mai mult de 15 minute nu ar trebui să dureze. Va trebui probabil să sufli în „fiolă”. Primești dovada.

Apoi urmează CASCO… iar te duci când ai tu chef. Cu dovada.

Apoi te duci la un service bun și ieftin (în nici un caz la reprezentanță, pentru că ăia îți spun că durează 2 sapt. până vine parbrizul și oricum costă triplu, chiar dacă nu plătești tu factura).

La un service axat pe schimbat parbrize îți vine parbrizul a doua zi dacă nu îl au pe stoc, ți-l montează in maxim 2 ore, și mai lași mașina nemișcată încă 3 ore (să se întărească masticul).

P.S. Nu complicați lucrurile!

Nu scrieți povești de genul „conducea nevastămea” pentru că poliția o să îți zică să vină nevasta. De asemenea nu scrieți că s-a întâmplat pe autostradă că veți fi trimiși la altă secție. Nu scrieți că s-a întâmplat acum 2 luni, scrieți că s-a întâmplat fix acu o oră.

La CASCO tot voi vă duceți, evident.