Cum să observați delfinii și balenele

Vizionarea delfinilor și a balenelor se află pe lista multor iubitori de natură și de entuziaști ai faunei. Acest lucru nu este surprinzător, având în vedere cât de impresionante sunt aceste mamifere marine. Observarea acestor creaturi enorme care se încalcă sau călărește arcul este pur și simplu respirabil.

Conform înregistrărilor, de exemplu, în Marea Britanie există 29 de specii de delfini și balene. Unele dintre speciile de delfini care se găsesc aici sunt delfinul Tursiops, delfinul comun cu cioc scurt, orca și delfinul Risso. Speciile de balene includ balena cu cocoașă, cașalotul, balena cu înotătoare și balena Minke.

Dacă doriți să mergeți la vizionarea delfinilor și a balenelor în Marea Britanie, mai jos găsiți câteva sfaturi despre cum puteți face acest lucru cu succes.

Când să vizionăm delfini și balene în Marea Britanie

Aceste mamifere marine pot fi văzute în apele britanice pe tot parcursul anului. Cu toate acestea, cel mai bun moment pentru a le urmări este primăvara și vara. Vizualizarea acestor creaturi mari este foarte frecventă din aprilie până în noiembrie. În unele zone, delfinii pot fi văzuți zilnic vara. În plus, ele pot fi identificate în orice moment al zilei.

Unde să urmăriți delfini și balene în Marea Britanie

Există diferite locuri grozave pentru a vedea aceste mamifere marine în Marea Britanie. Pentru delfini, puteți încerca locuri în care sunt cunoscute că locuiesc rezidenții. După cum am menționat anterior, există trei categorii de delfini cunoscuți, care au reședința în Marea Britanie. Cel mai mare clan, care este compus din delfinii Tursiops, se găsește în Golful Cardigan. Rapoartele arată că peste 300 de delfini înoată în aceste ape. New Quay, Țara Galilor este un loc foarte popular în această zonă pentru vizionarea delfinilor. Ceea ce este mai mult, este că golful prezintă și alte creaturi uimitoare ale mării, cum ar fi marsuini, balene, foci și chiar rechini.

Moray Firth în Scoția găzduiește un alt grup de delfini Tursiops. Compus din aproximativ 200 de indivizi, delfinii de la Moray Firth se remarcă ca fiind mai mari și sunt mai grași în comparație cu alții. Potrivit experților, dimensiunea grăsimii lor le permite să se adapteze la temperaturile reci din zonă. Când vine vorba de vizionarea acestor delfini mari, uitați-vă la Chanonry Point, deoarece aceste adorabile animale de mare vizitează în mod regulat această zonă.

Cea mai recentă adăugare la grupul de delfini rezidenți din Marea Britanie este grupul găsit în Cornwall. Acesta este format din 28 de Tursiops. Acesta este primul grup al acestei specii care locuiește în apele engleze. În afară de Tursiops, delfini comuni și Risso se găsesc și ei în această zonă.

Orca sau balenele ucigașe, care sunt de fapt delfini și nu balene, se găsesc și acestea în Marea Britanie. Un grup rezident de orca se găsește la Hebrides. Fiind singurul grup rezident al orcilor din Marea Britanie, acest grup este format din patru femele și patru masculi.

În ceea ce privește balenele sălbatice, unul dintre locurile populare pentru a le vedea este Scoția. Cea mai frecventă specie de balenă din Marea Britanie este balena Minke, un fel de balenă comună. De obicei sunt văzute în Minches, apele care înconjoară continentul și insule precum Mull. Între timp, balenele cu cocoașă migratoare sunt văzute ocazional în vârful sudic al insulelor Shetland, precum și în Hebride. Există, de asemenea, rapoarte privind observații de balene cu cocoașă în Cornwall.

Sfaturi despre cum să privești delfinii și balenele în Marea Britanie

Aveți două opțiuni când vine vorba de vizionarea animalelor marine din Marea Britanie. Puteți alege să o faceți pe teren sau să faceți o excursie cu barca. Land’s End peninsula oferă puncte excelente de vizionare pe uscat pentru cei care doresc să observe delfini și balene în Cornwall. Point Lynas din Anglesey este un alt punct de rețea pentru vizionarea acestor animale marine și a altor creaturi marine. Există, de asemenea, Chanonry Point, Aberdeen Harbour și Mull of Oa, care sunt locuri din Scoția care merită vizitate pentru observarea mamiferelor marine.