Cum sa devenim scriitori mai buni – II

Faceti un curs online
Participarea la un curs de scris sau mersul la un atelier de scris poate fi o investitie mare de timp si bani. Pentru a va ajuta sa economisiti pe ambele, urmati un curs online, cum ar fi CreativeLive’s Take Your Writing from Good to Great, impreuna cu Jennie Nash. Lucrul grozav despre un curs video este ca il puteti viziona oricand doriti, infasurati-l daca nu intelegeti ceva si puteti face acest lucru in timp ce mancati floricele in pijamale sau navigati pe retelele sociale.

Rationalizati
Nu fiecare scriitor va fi de acord cu aceasta tehnica, dar o modalitate simpla de a-ti imbunatati scrierea este sa o strangi. Taiati adjective excesive si fraze suplimentare care pur si simplu nu sunt necesare in structura propozitiei. Mai rau, propozitiile prea complexe pot distrage atentia cititorilor. Folositi structura simpla si cuvinte simple atunci cand puteti. Acest lucru te va face sa fii un scriitor mai bun in cel mai scurt timp.

Puteti lipi textul intr-un program gratuit, cum ar fi Word Counter, care va dezvalui, printre altele, frecventa anumitor cuvinte si fraze utilizate. In acest fel, puteti afla daca sunteti vinovati ca ati exagerat cu o fraza sau un cuvant preferat. Alte platforme, cum ar fi Grammarly, sunt un mod frumos de a va ajuta sa rezolvati greselile gramaticale obisnuite.