Cum poti pregati cel mai delicios burger?

Alege sortimentul potrivit de carne

Nu doar tipul de carne pe care il selectionezi are o importanta definitorie, ci si partea animalului din care provine, fie ca vorbim despre porc, vita, pui sau vanat. Specialistii din domeniul culinar ne recomanda sa ne indreptam atentia catre sortimentele de carne care sunt definite de un procentaj de grasime cuprins intre 20, respectiv 30%. Motivul este unul usor de intuit si consta in savoarea pe care o va poseda preparatul final. In acest caz, burgerul se va pregati in suc propriu, fara a avea o textura uscata la final. Iar daca doresti sfatul nostru, alegerea cea mai sanatoasa din perspectiva medicala este antricotul de vita, cunoscut in peisajul autohton drept „carne tocata”.

Pregateste corespunzator amestecul de carne

Desi nu te-ai fi gandit la acest aspect, carnea nu trebuie sa fie prea mult pregatita cu mana pentru ca se produce un transfer de caldura intre corp si compozitie, ceea ce i-ar putea degrada consistenta. De asemenea, fiecare ingredient pe care doresti sa il adaugi compozitiei tale primare trebuie sa fie amestecat cu o lingura, sau cu o paleta. Daca optezi pentru un burger simplu de vita, precum acela pe care il servesti intr-un restaurant burger de top din Bucuresti, atunci ar trebui sa cunosti faptul ca incorporarea pesmetului si a laptelui in compozitia respectiva va oferi un plus de fragezime carnii, transformand-o intr-un real deliciu culinar. Iar daca acele combinatii simple nu sunt pe gustul tau, atunci te poti simb libera sa experimentezi prin includerea ciupercilor maruntite, a fulgilor de chili sau a suvitelor de ceapa in compozitie.

Pregatirea si dimensionarea chiftelutelor

Cei care pregatesc in mod obisnuit burgeri ne recomanda sa nu depasim grosimea standard de 2, respectiv 2, 5 centimetri pentru chiftelele de carne, asta daca nu dorim sa petrecem foarte mult timp in fata gratarului pentru a o praji. Bineinteles, grosimea finala va depinde si de consistenta amestecului, dar si de tipul de carne care a fost selectionat.

Pregatirea gratarului

Desi tentatia de a-l pregati in tigaie poate fi mare, trebuie sa stii faptul ca nimic nu se compara cu un burger gatit pe gratarul bine incins, uns in prealabil cu ulei. In momentul in care pui chiftelele pe gratar fii atenta sa nu le presezi prea tare, pentru ca isi pot pierde iremediabil zeama de la interior. Daca detii un gratar performant care iti permite stabilirea temperaturii, iti recomandam sa mizezi pe circa 90 de grade Celsius in decursul gatirii. Important este faptul sa o lasi sa se rumeneasca in stilul ei, fara sa o intorci pe cealalta parte inainte sa se inchege.

Decorarea bugerului

Din acest punct de vedere, imaginatia poate atinge cote maxime. Fii atenta sa urmezi retetele standard daca doresti sa pregatesti un anumit sortiment, insa nu te indoi de propria-ti creativitate in momentul in care vrei sa testezi gustul unui ingredient, respectiv sos propriu.