Cum ne desfasuram munca din propria casa – III

2. Practicati Eticheta Sociala Virtuala
Intr-un spatiu creativ, toata lumea are idei de impartasit. Cu toate acestea, atunci cand un creativ ocupa tot timpul si lumina reflectoarelor, nu numai ca ii lasa pe ceilalti sa se simta frustrati, dar pierde timp pretios.

Intalnirile virtuale pot face mult mai dificila preluarea indicatiilor sociale pe care le-am obtine atunci cand vorbim fata in fata cu cineva. Ulterior, poate fi mai greu sa stabilim cand ne vine randul sa vorbim sau cand altcineva ar dori sa faca acest lucru.

Drept urmare, luam cu 25% mai putine ture de vorbire atunci cand ne intalnim practic. Fara elementul de citire a limbajului corpului, este dificil sa observam reactiile oamenilor in timp ce vorbim si sa le folosim pentru a decide urmatoarea noastra miscare. Odata cu intervalul de timp dintre conexiuni si lipsa indicilor vizuali, trebuie sa ne adaptam la modul in care reactionam intr-un cadru de grup.

Expertii au venit cu cateva strategii pentru a ne ajuta sa nu-i mai intrerupem pe ceilalti, sa evitam intreruperile incomode si sa incepem sa ascultam activ, cum ar fi sa asteptam cateva secunde pentru a incepe sa vorbim si sa luam notite intre ele. Chiar si o secunda face diferenta, ajutand la mentinerea desfasurarii fara intreruperi a intalnirilor si la scaderea timpilor de nefunctionare, scuzandu-se reciproc pentru intreruperi.

3. Utilizati butonul Mute
In cadrul unei intalniri online cu un grup mare, ar putea aparea zgomot din toate directiile. Majoritatea companiilor sugereaza ca toata lumea sa-si dezactiveze microfoanele si sa le porneasca doar atunci cand trebuie sa vorbeasca pentru a elimina zgomotul de fond. Acest lucru poate actiona si ca un indiciu in a sti cand cineva vrea sa spuna ceva.

Cu toate acestea, unii creatori uita sa faca acest lucru si ajung sa creeze zgomot suplimentar care reduce comunicarea eficienta. Asumarea unei responsabilitati constiente pentru eticheta intalnirii virtuale poate elimina o multime de frustrari si comunicari gresite.

Este utila incorporarea de aplicatii sau instrumente care pot detecta starea microfonului, aratand in mod clar creatorilor cand sunt audibili sau nu. Ultimul lucru pe care si-l doreste cineva intr-o intalnire este sa spuna ceva pe care il va regreta ulterior, trebuind sa-si explice mai tarziu calea de iesire.