Centrul de cercetare aeronautică și aerospațială – NASA și faptele și realizările sale neobișnuite

Administrația Națională de Aeronautică și Spațială (NASA) a fost înființată la 29 iulie 1958 (adică acum 61 de ani). Motto-ul lor este „în folosul tuturor”. NASA este responsabilă pentru cercetarea aeronautică și aerospațială.

NASA își propune să descopere informații și, de asemenea, să extindă cunoștințele care vor aduce beneficii omenirii.

Misiunea curentă și viitoare a NASA

Misiunea actuală și viitoare a NASA este înțelegerea și explorarea Pământului (planeta noastră de origine)
Pentru a ne face viața mai bună și, de asemenea, pentru a ne proteja viitorul apropiat.
Pentru a oferi beneficii societății și a face ca națiunea noastră să fie puternică.
De ce este important NASA?

Este pentru că NASA ne oferă informații despre planeta noastră de origine (Pământul), care joacă un rol important în dezvoltarea științifică, securitatea națiunii și economia Americii.

Unele fapte amuzante despre NASA (ar putea să nu fie cunoscute de oameni)

Omul de șiință Guy Bill Nye a vrut de fapt să fie un astronaut, dar NASA l-a respins.
Aproape de Pământ, NASA a descoperit în anul 1991 un mic corp care este listat în Sistemul de date astrofizice ca o sondă străină.
Inventatorul lui Super Soaker – Lonnie Johnson a fost un om de știință al NASA.
Prăjitorul de pâine din bucătăria noastră conține un computer mai puternic decât cel folosit pentru a trimite astronauții de la NASA pe lună.
Oamenii de știință din NASA au descoperit în anul 2006 un zgomot deosebit care a fost mult mai puternic decât ar fi anticipat – cunoscut sub numele de Roar spațial.
Trebuie să se deplaseze cel puțin 50 de mile – 80 km deasupra suprafeței Pământului, pentru a fi considerat oficial un astronaut de către Administrația Națională de Aeronautică și Spațială.
Unul dintre scopurile NASA este acela de a avea oameni pe planeta Marte până în anii 2030.
Dacă este descoperită oricare altă natură a existenței vieții, Administrația Națională de Aeronautică și Spațială are un birou de protecție planetară care acționează ca principiu de conducere.
Trei oameni au cerut NASA să intre pe Marte fără permisiunea lor. În timp ce ei pretind că au moștenit Marte de la strămoșii lor de mult timp în urmă.
NASA trimite un mesaj text ori de câte ori Space Station (International) trece prin locația sa.
NACA a fost demarată de Woodrow Wilson pentru supravegherea și direcția studiului științei cu mult înainte de formarea NASA
Pentru fotografierea sistematică a suprafeței planetei Pământ, Landsat a fost lansat prima dată în anul 1972, seria revoluționară de satelit.
Zborul de succes pentru prima dată a fost făcut de Orville și Wilbur Wright la 17 decembrie 1903
Avionul robot „Atlus II”, fără pilot, este capabil să se deplaseze în 24 de ore la foc și să trimită date către calculatoare prin sateliți.
Cetățeanul S. este bine cunoscut cu expresia „statutul mile”, ceea ce înseamnă o milă
Pentru a comemora lansarea Tratatului Sputnik și a spațiului cosmic în octombrie 1999, ONU a declarat între 4 și 10 octombrie că este Ziua Mondială a Spațiului.
Cercetările efectuate de NASA:

Cercetările NASA privind schimbările climatice. Gazele nocive emise de rachete pot dăuna negativ atmosferei Pământului, precum și în spațiu. Există câteva rachete care se descompun într-un amestec mai puțin otrăvitor după ardere. Baza de Sustenabilitate este un exemplu de eforturi de mediu de către NASA.

Povești de succes ale NASA:

Jupiter – C / Explorer a fost lansat în Cape Canaveral din Florida, la 31 ianuarie 1958, ceea ce a fost mai important în comparație cu lansarea unui satelit rusesc în 1957.
Spațiul Hubble a reprezentat galaxia NGC 4414 în 1995.
Prin programul Space Shuttle, NASA a reușit să transporte mai mult de 300 de astronauți pe pista descendentă.
Apollo 11 – primul care a trimis oamenii la Lună a fost făcut de NASA
Misiunea Cassini – a oferit informații ample despre Saturn și despre satelitul său
Misiunea Juno – a oferit informații ample despre cea mai mare planetă a sistemului nostru solar.
De ce este renumit NASA?

Programe precum Mercur, Apollo și Gemeni au ajutat NASA să învețe cum să zboare în spațiu.  Anul 1969 a condus primul om să aterizeze pe lună. Sateliții NASA au ajutat omul să înțeleagă tiparele meteorologice ale planetei. NASA este implicată și într-o serie de alte realizări neobișnuite.

Peste 16.500 de persoane lucrează pentru NASA. Christina Koch intenționează să petreacă în spațiu aproximativ 365 de zile, ceea ce va fi un record pentru femeile din spațiu. Formarea a fost acordată primului grup feminin pentru cucerirea Final Frontier.