Cele 7 etape de urmat pentru a deveni un artist cunoscut

Etapa 1: Îndoiește-ți abilitățile. Fiecare artist începe ca un nume necunoscut, dar vă puteți considera un „artist nebun” în anii de școală. În timp ce ai absolvit o diplomă de arte liberale, artele plastice nu erau nici măcar pe radarul tău. Știai că aveai nevoie de o „slujbă reală”, așa că ai lucrat ca profesor timp de un deceniu înainte de a-ți da seama ceea ce vrei cu adevărat.

Etapa 2: Simțiți ca ceva lipsește.  Ai încercat – cu succes – să umpli acest gol prin creativitate și opere de artă. În timp ce arta avea doar scopul de a umple un gol în viața personală, ai început să-și împărtășești munca și ai găsit oameni ca tine.

Etapa 3: Colectarea inspirației. Dacă te uiți prin colecții vei găsi asemănări între lucrurile pe care le prețuiești și culoarea și liniile din propria  lucrare. Nu este o coincidență.

Etapa 4: Văzând posibilitățile. Ceea ce știai despre artă de la început nu a fost foarte pozitiv. Până la urmă, toată lumea a auzit termenul de artist înfometat. „Este important pentru oameni să aibă momente sau o serie de momente în care văd posibilități noi”.

Etapa 5: Învățarea frânghiilor. Odată ce ai recunoscut posibilitatea unei cariere în artă, ți-a idat seama cât de puțin știai despre artă ca carieră. „Am intrat în lumea artei ca cineva care merge pentru prima dată într-o țară străină și nu vorbește limba sau nu cunoaște normele culturale”.

Etapa 6: „Pimpează-te”. Niciun creator nu este confortabil cu promovarea de sine . Totuși, disconfortul nu te împiedică să împărtășești munca pe rețelele de socializare și să-ți scoți lucrările de artă acolo, chiar dacă nu se ocupă o agenție.

Etapa 7: Folosirea artei pentru a vorbi despre ce contează.  „Acum, ca artist, obișnuiesc să-mi folosesc arta pentru a vorbi despre lucruri care contează pentru mine, nu doar educația, ci drepturile omului, justiția socială, adevărul și toate lucrurile care sunt importante în lume acum”.

Călătoria fiecărui artist este un pic diferită – unii cresc visând cariere în lumea artei ca copii, în timp ce alții își găsesc drumul acolo mai târziu în viață, aproape accidental. În timp ce fiecare călătorie este un pic diferită, mulți împărtășesc aceleași etape pe traseu pentru a trece de la un nume necunoscut la un artist profesionist.